Завръщане на" ОРФИЧЕСКИТЕ МИСТЕРИИ"

Завръщане на" ОРФИЧЕСКИТЕ МИСТЕРИИ"

ТРИГРАД отново ще възобнови и представи на своите гости магията на историята по тези земи!

Тази паметна среща на минало и настояще ще бъде на 27.07.2019г.

Сборният пункт ще бъде на “Музей на Мечката” ,откъдето в 11ч. ще тръгне шествие с кукери,тъпани и гайди.

На центъра на селото ще имате възможност да видите триградския обичай “Напяване на китки” ,а танцьорите от ТА"Багри" и ТА"Празник" ще ви пренесат в света на родопските традиции и танци. Ще има и редица други изненади чак до здрач,когато ще се прожектира филм за “Орфей и Евридика”.

Празничният концерт ще започне в 21:30ч. на поляната на хотел"Аркан хан" със спектакъла" Родопски мистерии", с участието на ТА “Празник”- Сандански ,ТА “Багри"-София,гайдарска група “Девин” и други.Страстите ще се разгорещят с огненото шоу на “Masters of the dance” Перник,а в по- късните часове купонът ще продължи с балканските ритми на група “Унисон” и разбиващия рок на "Black rose” Благоевград.

Ако искате да станете част от това незабравимо преживяване, помислете отсега за вашето настаняване. В Триград има 6 хотела и десетки къщи за гости,а за любителите на палатките ще има специално отредена поляна в близост до сцената. Тази година организатори на събитието са “Музей на мечката” Триград Гогушев ЕООД и Аркан ООД, с подкрепата на Община Девин,Застрахователно дружество ЕВРОИНС АД и Вила “Чобака”.

РОДОПА НА ОРФЕЙ И ЕВРИДИКА ВИ ОЧАКВА!

Вирни се горе