Затворници от Смолян с истинска биопродукция

Затворници от Смолян с истинска биопродукция

Търсенето на затворническата продукция надвишава предлагането с пъти,съобщиха в предаването "Неуловимите",по ТV7.

В условията на икономическа криза българският бизнес може да използва евтина и сигурна работна ръка, която обаче се намира на необичайно място. В повечето от затворите у нас кипи усилен труд, но малко от българите знаят какво се произвежда там. Екип на ТV7 провери какво предлагат на пазара лишените от свобода в Пловдив и Смолян.

Двама майстори – технолози, единият изтърпява последните пет години от присъда за две убийства, другият Адолберт е зад решетките заради притежание на наркотици. Както повечето от затворниците тук, Тони също не е знаел как се прави кисело мляко или сирене. Сега обаче вещо ни развежда из мандрата и ни обяснява тънкостите на технологията, от която се получава истинска биопродукция.

Потребителите в Смолян и региона не се притесняват, че затворници са майсторите на киселото мляко и сиренето. От управата на общежитието също са доволни, че освен трудова терапия, по този начин осигуряват и приходи на лишените от свобода.

Търсенето на затворническата продукция в пъти надвишава предлагането и капацитета на необичайната мандра. Затова от следващата година зад решетките ще се отглеждат още крави, а асортиментът ще се обогати дори с млечни продукти от козе мляко.

Вирни се горе