Зарко Маринов: Депутатите да се отчетат до 12 април!

Зарко Маринов: Депутатите да се отчетат до 12 април!

До 12 април, когато е началото на предизборната кампания за извънредните парламентарни избори, е редно всички народни представители от Смолянско да се отчетат пред избирателите си – какво са успели да свършат, и какво не са, смята Зарко Маринов – водач на листата на ДСБ.

Липсата на такива отчети е проява на неуважение към избирателите, смятат в Демократи за силна България. „Вярно е, че това си остава за тяхна сметка. Но потърпевши ще сме всички кандидати, които след 12 април ще се изправим пред хората да искаме доверието им, включително и тези, които се кандидатираме за първи път. Как да искаме висока избирателна активност, когато много хора гледат на депутатите като на безделници, които харчат народната пара за себе си“ – обосновава се Маринов. „Депутатите от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и Недялко Славов са отново на първите две места в листата. Това означава, че партията им е дала висока оценка за тяхната работата. За какво – ние не знаем, и избирателите не знаят.

И двамата депутати от ДПС – Ариф Агуш и Елин Андреев, са извън листите. Дали това да приемем като оценка на движението за тях? В интерес на истината Ариф Агуш в последните години почти не посещаваше региона. А Елин Андреев изостави не само избирателите си, а и близките си. Лидерът на ДПС в областта Салих Аршински наскоро направи заявка за двама депутати от Смолянско. Очевидно не количеството е важно, а качеството. Те вече имаха двама депутати, а каква е ползата от тях хората сами могат да преценят. Петият – Димчо Михалевски от БСП, ще бъде депутат от Бургас. Ако не друго, той бе най-активният депутат от Смолянския избирателен район, с най-много парламентарни питания. Редно е всеки да каже какво е постигнал“ – заключава Зарко Маринов.

Вирни се горе