Започват празници на ученето през целия живот в цялата страна

Започват празници на ученето през целия живот в цялата страна

В продължение на 2 месеца цялата страна става територия на ученето през целия живот. С разнообразни събития в 6 региона и в 28 града деца и възрастни ще могат да отпразнуват разнообразието, ползите и удоволствието от ученето, съобщиха от просветното министерство.

Празниците включват отворени врати в образователни и културни институции, чуждоезикови ателиета, семинари за кариерата, работилници по изкуства, спортни състезания, научни демонстрации, еко занимания, семинари за преподаватели и педагози, конкурси, изложби и др. Събитията са част от проект на Министерството на образованието, младежта и науката, който има за цел да популяризира ученето през целия живот.

Първи – на 29 септември, ще празнува Пловдив. Ученици ще демонстрират на открито лабораторни анализи на храни. Жителите и гостите на града ще могат да участват в практически работилници по изкуства, изграждане на имидж и кандидатстване за работа. Ще разберем и как се става дизайнер на художествено осветление за театър, кино и телевизия.

Майсторите на ръченици ще премерят сили в надиграването в с. Паничери, община Хисаря, а начинаещите ще могат да се включат в уроци по народни танци.

През октомври и ноември свои празници на ученето през целия живот ще имат и останалите областни градове в страната.

На 21 октомври Благоевград е домакин на участниците в инициативата NELLII от София-град, София-област, Кюстендил и Перник.

На 27 октомври ще се проведат фестивалите на ученето през целия живот в четири региона.

В Кърджали ще празнуват и представителите на Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково.

В Плевен ще покажат своите умения и на колегите от Враца, Монтана, Видин и Ловеч.

Шумен е поканил съседите си от Добрич, Варна и Търговище.

Габрово ще сподели опита си на Велико Търново, Русе, Разград и Силистра.

На 10 ноември в Стара Загора ще бъдат представени добри практики от Бургас, Сливен и Ямбол.

Всички събития са със свободен достъп, обясниха още от министерството.

Вирни се горе