Започна основен ремонт на едни от централните тротоари в Мадан

Започна основен ремонт на едни от централните тротоари в Мадан

Започна основен ремонт на едни от централните тротоари в Мадан, намиращи се на ул. “Република”, ул. “Явор” и ул. “Перелик” в Мадан . Общата площ на участъците, предвидени за ремонт е близо 1 600 кв/м. Средствата за новия облик на главните улици са осигурени от Общинския бюджет, а строителите вече работят интензивно по улица „Перелик“ /една от входно-изходните артерии на града/.

Обновяването на настилките ще допринесе преди всичко за удобството и безопасността на пешеходците, както и за подобряване на цялостния облик на градската среда, тъй като в момента състоянието тротоарните плочки са силно амортизирани, на места бордюрите и тротоарните плочи са разрушени, пропаднали, счупени или липсват, което затруднява използването им. Старите и потрошени плочки с дългогодишна история ще бъдат премахнати, а на тяхно място ще се поставят нови бетонови висококачествени павета и бордюри.

През изминалите почти осем години по различни европейски програми, както и със собствени средства успяхме да ремонтираме до момента над 20 000 кв.м тротоари и бордюри, а след приключването и на тези ремонтните дейности , вече 95% от тротоарите на територията на общината ще бъдат напълно обновени.

Вирни се горе