Заместник-областният управител Андриян Петров уважи мероприятието на Съюза на инвалидите в Смолян

Заместник-областният управител Андриян Петров уважи мероприятието на Съюза на инвалидите в Смолян

Заместник-областният управител Андриян Петров уважи мероприятието, организирано по повод 3 декември, обявен за Международен ден на хората с увреждания през 1992 година от Генералната асамблея на ООН. Той поздрави председателя на Съюза на инвалидите в Смолян Захаринка Славчева и присъстващите хора с увреждания, след което прочете поздравителен адрес от името на областния управител Недялко Славов, който гласеше: „Искам да използвам случая да изразя своето уважение, почит и внимание към Вас – хората с увреждания. Ежедневието Ви не винаги е лесно, затова обществото трябва да се отнася отговорно и с разбиране към Вашите проблеми. Убеден съм, че наша много важна човешка мисия е всички Вие да получавате необходимата подкрепа за достойно и пълноценно съществуване. В навечерието на най-светлите празници – Коледа и Нова година, Ви пожелавам повече вяра и щастливи мигове, които да Ви дават сили и кураж, за да преодолявате ежедневните предизвикателства, които живота Ви поднася!”

В Съюза на инвалидите в Смолян членуват около 800 човека, от тях 100 са деца. Всички не могат да присъстват на мероприятието, но около 150 човека от тях се наслаждават на талантите от Школата за народно  пеене „Китка виена” с ръководител народния певец Младен Койнаров, която е към читалище „Кирил Маджаров” в Устово. Водеща на тържеството и тази година е Веселина Бабаджанкова, която ежегодно безвъзмездно забавлява хората с увреждания.

Тържеството, организирано за хората с увреждания, уважиха представители от много институции – Областна администрация Смолян, община Смолян, д-р Мими Кубатева – директор на РЗИ-Смолян, Петя Пампорова – директор на Дома за стари хора в с.Фатово, Мария Семерджиева – директор на Ресурсния център и общински съветник и други. Бяха поднесени поздравителни адреси и благодарствени писма.

Вирни се горе