Зам.-кметът инж.Цекова: По най-важният проект за Главната пътна комуникация сме на етап проектиране

Зам.-кметът инж.Цекова: По най-важният проект за Главната пътна комуникация сме на етап проектиране

Най-важният и значим проект в сферата на строителството по който работи община Смолян е обходният път или Главната пътна комуникация. В момента сме на етап проектиране, вече са изготвени част от проектите за съоръженията, каза на пресконференция зам.-кметът инж. Мариана Цекова и допълни, че се очаква да бъде представен проект за санирането на тунела, който е в квартал Устово. След като се получат план-схемите, предстои да се разгледат на Експертен съвет, след което ще се пристъпи към действия за придобиване на земите по трасето, които не са придобити към момента.

„Считам, че това ще бъде много добре, особено за фирмите, които притежават тежкотоварни автомобили, защото те няма да преминават през целия квартал Устово. Ще имат обходен път, който ще им даде възможност по-лесно да излязат от квартала, коментира още инж. Цекова. Тя посочи, че в момента в общината се работи и по програмата „Региони в растеж”, като вече са определени част от обектите. Към комисиите на общинските съветници са предложени и групи, които ще наблюдават как ще се изпълнява програмата, а също и Общинския план за развитие на общината до 2020 година.

Зам.-кметът допълни, че продължава и ремонта на плувния басейн. Отстранени са аварийно и част от щетите след последното бедствено положение. Инж. Цекова каза още, че общината е кандидатствала пред Комисията по бедствия и аварии с няколко изготвени проекта и се очаква финансиране, което ще даде възможност да подобри разрушената инфраструктура. Зам.-кметът припомни, че през миналия мандат са изградени доста детски площадки, но и в момента се търсят подходящи места за изграждането на още. По програмата „Региони в растеж” ще се направи една добра зала в ПМГ „Васил Левски, която ще ползва и за състезания от висок ранг. Заместничката на Мелемов обяви още, че в момента се проектира жилище за социално слаби хора. Тя добави, че и през настоящата година в общината ще се рехабилитират изцяло много улици, проектирани по Техническа помощ. По „Региони в растеж” е заложено и видеонаблюдение по новите обекти и на целия град, което ще помогне в работата за подобряване на обществения ред.

Вирни се горе