Задържаха четирима обрали две къщи в село Солища

Задържаха четирима обрали две къщи в село Солища

На 30.05.2013 г. около 20.30 ч. жител на с. Солища, общ. Смолян, подал сигнал в полицията за съмнително движение на непознати лица в района на селото.

Незабавно на мястото са изпратени служители на РУП – Смолян, които установили в района четири лица, две от които непълнолетни, от различни градове на страната. В хода на полицейските действия е установено, че от къща в с. Солища, собственост на 81-годишен жител на гр. Смолян, чрез разбиване на катинар на входната врата, е извършена кражба на домакинска посуда, ел. инсталация и различни метални предмети и от къща в селото, собственост 32-годишен смолянчанин, чрез разбиване на страничен прозорец, е извършена кражба на домакинска посуда, ел. инсталация, сечива и различни метални предмети.

Стойността на отнетите вещи е в процес на изясняване. Уличени в извършването на кражбите са заварените ня място от полицейските служители четирима души – Т. Я. /18-годишен/ от с. Солища, В. М. /37-годишен/ от гр. Девин, 16-годишно момче от гр. Кричим и 16-годишно момиче от гр. София. По случаите са образувани досъдебни производства,съобщиха от полицията.

Вирни се горе