Задържаха 17-годишна с марихуана и двама с халюциногенни гъби

Задържаха 17-годишна с марихуана и двама с халюциногенни гъби

На 15.10.2020г. в РУ-Златоград е започнато бързо производство срещу 17-годишната С.М. от гр. Неделино за държане на високорискови наркотични вещества. На 15.10.2020г., около 14:50 часа в гр.Неделино на ул."Ал.Стамболийски", при полицейска проверка е установено, че С.М. държи в черна кожена раница топче, обвито в полиетиленово пликче, с брутно тегло 1,44 грама. При направения полеви тест за наркотични вещества, съдържащата се в него е суха тревна маса реагира на марихуана. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Златоград. 17-годишната С.М. е задържана за срок до 24 часа. Работата по случая продължава,съобщават от полицията.

На същата дата в РУ – Смолян е образувано бързо производство срещу 23-годишния П.К. от гр.Хасково, затова че на същата дата, около 16:40 часа в местността “Картола”, землище на с.Момчиловци, общ.Смолян, в черна платнена торба за носене през рамо, без надлежно разрешително, държи високорискови наркотични вещества – множество халюциногенни гъби с бруто тегло 37,71 грама. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР и РУ – Смолян. 23-годишният хасковлия е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

В У – Смолян е образувано бързо производство и срещу 29-годишния Т.Д. от гр.Хасково, затова че на същата дата, около 17:15 часа в местността “Картола”, землище на с.Момчиловци, общ.Смолян, в собствения си лек автомобил марка и модел “Субару Форестър” с хасковска регистрация, без надлежно разрешително, държи високорискови наркотични вещества – множество халюциногенни гъби с бруто тегло 22,70 грама. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР и РУ- Смолян. 29-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Вирни се горе