За последните 8 години в МБАЛ Смолян са инвестирани над 10 млн. лв.

За последните 8 години в МБАЛ Смолян са инвестирани над 10 млн. лв.

Смолянската болница ще има и изцяло ново Спешно отделение

„За последните 8 години в болницата са инвестирани над 10 млн. лв. Правителството отпусна целева помощ в размер на 1 млн. лв. за изграждането на лаборатория по Иинвазивна кардиология, каквато до момента нямаше в цялата област“. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в Смолян, който заедно с председателят на Комисията по здравеопазването и депутат от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, народният представител от ГЕРБ д-р Красимир Събев и областният управител Недялко Славов посети новия центърът за Инвазивна кардиология в смолянската болница. Цветанов наблегна на изцяло реконструираната външна част пред здравното заведение-подход към болница, асфалтираните улици, паркинг и други.

„Тъй като област Смолян е на колела доскоро се налагаше да превозваме пациентите с остър коронарен синдром до Пловдив. От откриването на лабораторията през лятото досега, тук на място са спасени над 350 души“, съобщи началникът на Кардиологично отделение д-р Нина Шехова.

Смолянската болница ще има изцяло ново Спешно отделение. Това съобщи д-р Даниела Дариткова,народен представител от ГЕРБ. Тя посочи, че след успешното финализиране на проекта, който сега е на етап закупуване на линейки, ще започнат и строително-монтажни работи за ново Спешно отделение, което ще бъде изградено от западната на централния вход на МБАЛ-Смолян.

Вирни се горе