За пореден път Смолян е домакин на международен младежки обмен

За пореден път Смолян е домакин на международен младежки  обмен

За пореден път Смолян е домакин на международен младежки обмен. Проектът стартира на 15.09.2016 и ще продължи до 21.09.2016. В него участват 22 младежи от България, Македония, Румъния и Турция.

Той е под надслов „ Rhodopes by bike“ ( „С колело из Родопите“), основната му цел е да подтикне младото поколение към физическа активност и здравословен живот. Поради това е предвиден и велотур в и около града, чиято цел е да развие двигателните навици на участниците, да ги запознае със забележителностите, както и да им даде възможност да опознаят Родопите и да се докоснат до красивата ни природа.

Освен това проектът цели да насърчи разбирателството и толерантното отношение между участниците и да разчупи стереотипите и предразсъдъците спрямо нови и различни култури. Затова са организирани специални вечери, по време на които участниците от всяка държава могат да представят традиционни за страната си храни, напитки и предмети.Основната идея на обмена е чрез интерактивни дейности младежите да се подготвят за предизвикателствата, които глобализиращият се свят ще им поднесе, а именно комуникацията с нови хора и сблъсъкът на нови и различни идеи.

За да се реализира всичко това обаче заслуга има неправителствената организация „ Young Improvers for Youth Development “´. Сдружението има опит в подобни мероприятия и вече няколко пъти е посрещало чуждестранни групи у нас, а също така е изпращало младежи на редица обучения и обмени в страни от цяла Европа. То вече се е утвърдило като стожер за младите и активни хора от региона, които желаят да променят към по-добро света около себе си.

Вирни се горе