За първи път в Смолян представя своя изложба Владимир Пенев

За първи път в Смолян представя своя изложба Владимир Пенев

За първи път своя самостоятелна изложба ще представи художникът Владимир Пенев в Смолян на 3 май от 18 часа в зала “Петър Стайков” на КДК. Той е един от най-ярките представители на съвременното изобразително изкуство, майстор на поетичната живопис.

Художникът е роден на 19 февруари 1956 г. в Димитровград. Той е първороден син на поета Пеньо Пенев. През 1981 г. завършва НХА, специалност живопис, при проф. Светлин Русев. Същата година е приет за член на Съюза на българските художници. Владимир Пенев участва във всички общи художествени изложби в България и в редица прояви на изящното изкуство в Москва, Виена, Токио, Амстердам…

Автор е на над 30 самостоятелни изложби в България, Германия, Англия, Португалия, Испания, Италия, Холандия, Швейцария, Австрия, Франция… Негови платна красят колекциите на Националната художествена и Софийската градска галерии, на почти всички областни художествени галерии в страната, както и много частни колекции в чужбина. Пенев работи в различни направления на живописта: фигурална живопис, композиция, портрет, голо тяло, натюрморт, пейзаж.

Изложбата ще остане на вниманието на смолянчани и гостите на града до 16 май т.г. Каним всички почитатели и ценители на голямото изкуство да посетят изложбата, съобщиха от Клуба на дейците на културата.

Вирни се горе