За първи път Смолян ще е домакин на фестивал „Здравей, Здраве“

За първи път Смолян ще е домакин на фестивал „Здравей, Здраве“

Фестивалът на здравето „Здравей, Здраве“ се провежда за 12-та поредна година в различни градове в страната, в Смолян е за първи път. Ще се проведе на 19 и 20 юни във Военен клуб ДНА. Двата почивни дни ще бъдат наситени с интересни събития – лекции, практически занятия, арт занимания за деца и възрастни и базар. „Идеята на фестивала е възникнала преди 12 години от съмишленици, решили да канят различни лектори, които да говорят за здравословния начин на живот на физическо, емоционално, духовно и мисловно ниво. Това е много важно за цялостното здраве. Вече 12 години се провежда в 22 града в България, като началото било дадено в Пловдив. Ние, организаторите успяваме заедно да докоснем хората с нашите лекции, защото всеки е уникален и може да даде нещо от себе си. Всички лектори идват доброволно и безплатно“, каза психологът Радосвета Павлова. Фестивалът се организира от „Холистичен център Радост и Светлина“ – Смолян, „Шефс клуб“ – Смолян и „Културна организация Ра-Арт“ – Смолян. „В тяхно лице намерих съмишленици, защото сам човек нищо не може да направи“, каза още Павлова.

Фестивалът започва с детска постановка „Юнак Гюро“, на 19 юни в 10.00 часа. В 11.00 часа е откриването и след това започват лекциите. Те ще бъдат представени от лекторите Николай Сираков, който ще говори по темата „Къде се зараждат събитията от нашето бъдеще и как да ги управляваме“; смолянчанката Снежана Орлова ще ни каже как можем да си приготвим здравословен хляб с квас; Андрей Андреев от Момчиловци ще ни разкрие тайната на меда и пчелните продукти. Радосвета Павлова също е сред лекторите. Тя ще представи няколко техники за справяне със стреса и безпокойството. Сред останалите лектори са Антонио Костов, Аида Марковска, хомеопата д-р Дора Пачова, д-р Светла Балтова, Светослав Вълчев. Междувременно за всички, които искат да се докоснат до здравословни продукти, ще бъде открит базар. Предвидени са и различни арт занимания за деца и възрастни, а професионалните готвачи от Смолян ще предлагат вкусна и полезна вегетарианска храна.

„Благодаря на всички, които ме подкрепиха и успяхме да реализираме идеята за провеждането на този здравословен фестивал, без тях нямаше как да се случат нещата. А най-важното за нас е хората да останат доволни от двудневното събитие и да видят, че силата е в тях“, каза Радосвета Павлова.

Вирни се горе