Юлиян Башев е първият данъкоплатец на Смолян

Юлиян Башев е първият данъкоплатец на Смолян

Първият данъкоплатец на Смолян получи поздравителен адрес от кмета Николай Мелемов, национален трибагреник, флашка и значка с логото на общината и мартеница

Юлиян Башев беше трогнат от жеста на местната управа и от факта, че за т.г. е платил със 100 лева по-малко данъци,съобщиха от пресцентъра на община Смолян.

От днес стартира кампанията за плащане на местните данъци и такси за 2012 г. Тази сутрин в 7, 50 часа първият, който плати задълженията си към хазната бе 35-годишният смолянчанин Юлиян Башев. Поздравителен адрес от името на кмета Николай Мелемов, съвестният данъкоплатец получи от шефката на дирекция „Финансово-счетоводна дейност и Бюджет” Венера Аръчкова. Градоначалникът участва в заседание на НСОРБ и затова лично не можа да поздрави първият данъкоплатец. Аръчкова подари на Башев още националния трибагреник, флашка и значка с логото на община Смолян и една голяма мартеница „Пижо и Пенда”. Главният финансист благодари на Юлиян за отговорната му гражданска позиция към общината и държавата. От името на кмета, тя му пожела много успехи и здраве, а Баба Марта да му донесе радост и пролетно настроение.

Юлиян беше трогнат от жеста на местната управа, но се зарадва и от друг факт. Тази година данъците му са със 100 лв. по-малко от миналата година. Той плати накуп задълженията си за каравана, лек автомобил „Голф”, джип „Паджеро”, земя и сграда. Миналата година се издължих към хазната на 2 март, а сега реших да го направя на 1-март. Ползвам си отстъпката от 5 процента и предпочитам да бъда коректен към общината. Занимавам се с бизнес и затова знам колко важно е да бъдеш точен , сподели смолянчанинът.

Днес всички данъкоплатци, които плащат задълженията си получават поздравителен адрес от кмета, националния трибагреник и мартеница. Намалението на данъците за различните ставки е между 20 и 50 процента, обобщи Аръчкова. Нашата цел е да повишим събираемостта на данъците. Тя уточни, че отстъпката от 5 % ще важи до края на месец март.

Вирни се горе