Йордана Шопова: „Ели днес е част от семейството на детска градина „Родопчанче“

 Йордана Шопова: „Ели днес е част от семейството на детска градина „Родопчанче“

От благотворителните инициативи са събрани 2 200 лв.

Благотворителен спектакъл за малката Ели организира детска градина „Родопчанче“. В първия ден на месец март, учители, деца, гости се забавляваха с празничната проява, с добра кауза. „Поводът е много специален. Всички ние сме обединени от една цел. Събраните средства, в размер на 2 200 лв. ще бъдат предоставени на сем.Кацаров и Фондацията, която ще помогне за лечението на децата, страдащи от рядкото заболяване. Благодаря на всички, родители, които се отзоваха на поканата ни, на колегите, които участваха в спектакъла, на децата от второ ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, които се включиха с дарение, на всички, които откликнаха и отвориха сърцата си в това благородно начинание, Ели днес е част от семейството на детска градина „Родопчанче“, каза директорката Йордана Шопова.

По-голямото братче на Елисавета Кацарова – Илия, посещава детската градина в Горно Райково. Специални гости на тържеството бяха близките им – бабата и дядото и бащата Антон Кацаров, който благодари на всички, включил се в благотворителните инициативи. „Това тържество не е само за Ели, а за всички деца по света, страдащи от това рядко заболяване. Събраните пари ще бъдат дарени на световната фондация за борба със заболяването, за финансиране на изследвания за откриване на лекарство. Много впечатлени останаха от задружността на хората в нашия град, от подкрепата на общината, на общността на родопчани, от тяхното сърдечно отношение и съпричастност към съдбата на тези деца“, каза Кацаров за SmolyanNews.com

Въпреки трудностите, семейството се опитва да се справи с това изпитание и да се бори. „Не се отдаваме на тъга и отчаяние, макар, че все още няма адекватна терапия. Надежда винаги има и ще правим каквото е по силите ни“, заяви бащата.

Малката Ели, която на 16 март ще навърши една година, cтpaдa oт тeжĸo и мнoгo pядĸo зaбoлявaнe, нapeчeнo „Aлтepниpaщa xeмиплeгия в дeтcтвoтo“. „Taзи гoдинa нe иcĸaмe пoдapъци зa Eли. Πoдapeтe вaшия пoдapъĸ нa opгaнизaциятa и дaйтe нaдeждa нa вcичĸи дeцa, cтpaдaщи oт тoвa cтpaшнo зaбoлявaнe“, нaпиca в пpoфилa cи във фeйcбyĸ бaщaтa нa Eли Aнтoн Kaцapoв.

Вирни се горе