Ясни са началниците на още три отделения в Смолянската болница, с 10% е увеличена РЗ на медицинския персонал

   Ясни са началниците на още три отделения в Смолянската болница, с 10% е увеличена РЗ на медицинския персонал

Ясни са началниците на още три отделения в Смолянската болница, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ-Смолян д-р Нина Шехова. След проведен конкурс на 12 юни т.г. за началник на ОАИЛ е преизбран д-р Ангел Каръшев. Д-р Стефан Тодоров продължава да ръководи АГО отделение, а д-р Николай Стаевски – отделението по Ортопедия и травматология.

Д-р Шехова уточни, че за две отделения е нямало кандидати. Никой не се е явил в конкурса за ръководител на кардиологичното отделение, на което тя е титуляр от предходния конкурс, и на неонатологичното отделение. В такъв случай отделението за новородените бебета ще продължи да се управлява от д-р Хризантема Георгиева, а кардиологичното остава с временен началник д-р Зинаида Ковачева.

От първия етап на конкурса има двама нови началници. Очно отделение с началник д-р Галя Драгнева, а ендокринологичното се ръководи от д-р Емилия Апостолова. 12 отделения запазват досегашните си началници.

Новото ръководство на болницата увеличи с 10% работната заплата на медицинския персонал в МБАЛ-Смолян. Трудовите възнаграждения не са увеличавани от 2009 г. „Трудът, който полагат медицинските работници изисква уважение. Ние ще направим всичко възможно и занапред работните заплати да се покачват, за да се чувстват хората добре“, коментира д-р Нина Шехова.

Вирни се горе