Янев заплаши да разкрие ”касиерите” на ББ и ЦЦ

Янев заплаши да разкрие ”касиерите” на ББ и ЦЦ

След като вчера разпространи скандални разговори, за които се твърди, че са водени от шефа на митниците Ваньо Танов и депутатките от ГЕРБ Менда Стоянова и Искра Фидосова, днес РЗС продължи да атакува. „Ред, законност и справедливост” иска Ваньо Танов да спре да се прави на добрия чичко милиционер и незабавно да отговори на няколко конкретни въпроса, се казва в изявление на сайта на партията на Яне Янев.

“С чии протекции продължават да работят на ключови позиции високотарифните митничари Димитър Аврамов (пловдивският митничар Митьо Милионера, за когото в медиите се твърди, че е лобирала Стоянова – б.р.), Филип Александров (Филип Парфюма – от РЗС твърдят, че е приятел на Бойко Борисов, а Танов го е назначил първо без конкурс за шеф на митниците на Свиленград, а сега е зам.-шеф на митницата на аерогара София – б.р.) и Тодор Караиванов (настоящ началник на отдел „Митническо разузнаване“), на какви постове са те в момента, и кой от ГЕРБ го е притискал за тях?”, питат от РЗС.

“Защо вчера същият Тодор Караиванов, съпруг на лидерката на ГЕРБ в Харманли, единствен е допуснат до последния етап (интервю) на режисиран конкурс за шеф на митница „Свиленград?”, е вторият въпрос.

От партията питат още кога Танов ще изброи поименно депутатите от ГЕРБ, които лично или по телефона са го притискали или са лобирали за назначения в системата на митниците, за което той сам призна.

“В РЗС не минават ченгеджийските комбинации на Ваньо Танов, прилагани в митниците, като например да прави конкурси за длъжности, които след това закрива. Знаем, че Танов е майстор на оперативните комбинации, най-вече касаещи взаимоотношенията Борисов-Цветанов, но нека първо да признае Цветанов псувал ли го е в кабинета на Борисов и защо тогава Бойко си е мълчал. Знаем, че Танов иска да стане публично достояние първо записът с Менда Стоянова, за да си разчисти сметките с определени персони”, заявават още Янев и съпартийците му.

Оттам изтъкват, че неслучайно още на 22 октомври са заявили, че ще публикуват скандални данни за Искра Фидосова, а вчера са уточнили, че аудио записът “Фидосова-Танов” ще бъде изслушан в присъствието на медиите в петък. “След петък обществото ще разбере дали Борисов е принципен и ще действа спрямо Фидосова като с Лъчезар Иванов”, се казва още в изявлението на РЗС.

По повод твърденията на Ваньо Танов, че разговорът с Менда Стоянова е монтаж, от партията заявяват: “Г-н Танов е сбъркал адреса. РЗС няма да пуска контролирани записи, които устройват определени персони в битката за овладяване на контрабандните канали от вътрешните групировки в ГЕРБ. РЗС ще стигне до край, въпреки заплахите и рекетьорския шантаж, оказван върху всеки, който дръзва да разкрие истината за контрабандните канали. Дори с цената на физическа разправа с всеки от нас, ние ще стигнем до „касиерите” на ББ – Р.Н. – Пашата, и на ЦЦ – В.М. – Певеца”.

По-рано днес обаче премиерът заяви, че с последните си разкрития от РЗС му правят услуга и реклама, като показват, че никой не е назначен под лобистки натиск.

Вирни се горе