Winbet Прогноза - Ще продължи ли Челси победния си ход срещу Бърнли?

Winbet Прогноза - Ще продължи ли Челси победния си ход срещу Бърнли?

„Сините“ от Лондон бяха предварително отписани от мнозина специалисти в Англия за сериозни постижения през този сезон заради забраната за трансфери на нови играчи. Поне до момента обаче Франк Лампард успява да зарази играчите си с частица от своя непримирим дух. Челси са в брилянтна серия от 5 поредни успеха във всички турнира. Цели три от тези победи бяха постигнати във Висшата лига срещу Брайтън, Саутхемптън и Нюкасъл. Несъмнено Лампард се е прицелил в победа номер 4 срещу домакините от Бърнли в късния мач от Премиършип, който започва в 19.30 българско време в събота.

Миналия кръг „сините“ постигнаха трудна, но много ценна победа над гостуващия Нюкасъл. Домакините атакуваха, но натискът им беше доста хаотичен и не успяваше да пречупи организираната защита на гостите. Промяната беше катализирана от влезлия в игра като резерва [https://www.sportlive.bg/worldfootball/england/pulishich-razkriva-zashto-izbra - chelsi-pred-livyrpul-714658.html ][Кристиян Пулишич] , който създаде много проблеми на защитниците на Нюкасъл. Именно Пулишич беше основната фигура и в атаката, донесла победното попадение за домакините. Голът беше отбелязан от испанецът Маркос Алонсо в 73-та минута след точно засечено центриране. Това беше сладък личен триумф за Алонсо, който цял мач беше принуден да търпи подигравки от гостуващата агитка, тъй като е бивш футболист на кръвния местен враг на Нюкасъл – Съндърланд.

Победата позволи на Челси да запазят мястото си в топ 4 и зоната за участие в Шампионската лига и през следващия сезон. Те имат в актива си 17 точки, като изостават на 8 зад водача Ливърпул, при голова разлика 19-14. Познавачите на футбола могат да се възползват и от високите коефициенти на родния букмейкър Уинбет и да заложат дали „сините“ ще останат на сегашната си позиция и в края на сезона. Сайтът на оператора е винаги на един клик разстояние с [https://betindex.net/winbet-mobile/][��инбет мобилна версия] .

Домакините от Бърнли обаче надали ще се дадат без бой. Възпитаниците на Шон Дич се представя над очакванията на експертите на този етап. Те заемат 8-ма позиция в таблицата с 12 точки, събрани от 3 победи, 3 равенства и 3 загуби, при голова разлика 12-11. За огромно съжаление на Дич, играчите му не успяха да задържат гол преднина при гостуването си на „лисиците“ от Лестър. Те поведоха с гол на Крис Ууд в средата на първата част. Лидерът на Лестър Джейми Варди обаче изравни в самия край на полувремето, а Юри Тилеманс донесе трите точки за домакините в 74-та минута. Преди този неуспех обаче Бърнли имаха 2 победи и 2 равенства в предходните си четири мача от Висшата лига.

Един важен фактор, който не бива да се подценява, е заетостта на [https://en.wikipedia.org/wiki/Chelsea_F.C. ][Chelsea] в Шампионската лига през седмицата. Съставът на Лампард не може да се похвали със същата дълбочина, каквато сме свикнали да наблюдаваме в тима на „Стамфорд Бридж“. Тежките битки на двата фронта неминуемо ще се отразят на отбора в даден момент, а Бърнли са костелив орех на собствения си стадион. Те имат 3 победи от 4 домакинства досега през кампанията с голова разлика 6-3. В тази ситуация коефициентите около 2.10 – 2.20 за двоен шанс в тяхна полза изглеждат като една много добра опция за отиграване в мача.

Вирни се горе