Времето се разваля за цяла седмица

Времето се разваля за цяла седмица

Времето се разваля и то няма да има нищо общо с неделния ден. Облачно, дъждовно и ветровито ще бъде през цялата седмица. Температурите също ще падат.

Днес ще е облачно, с валежи от дъжд, значителни в Западна и в Централна Северна България. На места ще прегърми. С умерен до силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух и вечерта, със застудяването, във високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. В югоизточните райони ще духа силен южен вятър.

През нощта срещу вторник студеният въздух ще обхване цялата страна. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, максималните- между 12° и 17°, в Северозападна България и високите полета на Западна – малко по-ниски.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, след обяд и през нощта срещу вторник – интензивни. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 1°.

Във вторник ще продължи да вали – в котловините и Предбалкана – сняг, в останалите райони – дъжд. Застудяването ще продължи и дневни температури ще са между 2° и 7°, в югоизточните райони – до 10°-11°.

В сряда и четвъртък валежите ще са на по-малко места. Главно над Южна България ще има и разкъсвания и намаления на облачността. В сряда ще остане ветровито, в четвъртък вятърът постепенно ще отслабне.

Вирни се горе