Връчиха дипломите на абсолвентите от Випуск 2018 на Филиал-Смолян при ВСУ „Черноризец Храбър”

Връчиха дипломите на абсолвентите от Випуск 2018 на Филиал-Смолян при ВСУ „Черноризец Храбър”

Областният управител Недялко Славов приветства проф. д.ик.н. Анна Недялкова – президент на ВСУ „Черноризец Храбър”, д-р Анелия Пържанова – директор на Филиал-Смолян, преподавателите, абсолвентите, студентите, народните представители, кметовете, ръководителите и представителите на регионални държавни и общински ведомства, всички гости. Той благодари за поканата да сподели с всички тях тържественото връчване на дипломите на абсолвентите от Випуск 2018 на Филиал-Смолян при ВСУ „Черноризец Храбър”, особено на този паметен за България ден. „Денят, в който отдаваме почит на Христо Ботев и неговите съмишленици – тези, които се жертваха за България и ни дадоха възможност да живеем свободно, да се развиваме и образоваме.”

Славов подчерта, че в Родопите образованието е на почит, и поредното доказателство днес в тази зала е внушителното присъствие на народни представители, кметове, ръководители и представители на държавни институции и ведомства.

Президентът на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова пожела на абсолвентите да видят себе си като добри и стойностни хора, никой да не може да спре устрема им към свобода, но да знаят, че най-силното оръжие са знанието, иновациите, предприемачеството.

Проф. Недялкова спомена за подписаното Тристранно споразумение за разбирателство и сътрудничество между Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“, Фондация "Български център по предприемачество“ и Фондация "ИнтерКултура“ на американския финансов консултант и инвестиционен мениджър Лари Бийл. Документът поставя началото на широк спектър от дейности, сред които е и стартът на магистърската програма по предприемачество с лектори от Силициевата долина. Те целят превръщането на Варненския свободен университет в център за Източна и Централна Европа за създаване на малки и средни предприятия (МСП) и социално предприемачество, както и в основен доставчик на търговски и маркетингови умения. 

Тази програма пренася в България добрите практики, опита, както и най-добрите лектори на Силициевата долина, богатия опит на предприемачи, постигнали конкретни резултати. Програмата ще стартира през октомври. Отпуснати са 30 стипендии, които ще бъдат обявени за първия курс магистри. Програмата е 3 семестъра за завършилите такива специалности и 4 семестъра за неспециалисти. Тя ще се води на английски език.

Дипломите на отличниците от Випуск 2018 раздадоха областният управител Недялко Славов и проф. д.ик.н. Анна Недялкова. За празничното настроение допринесоха народните танци и песни, изпълнени от местни творци.

Вирни се горе