Влюбени се вричат в Ягодинската пещера на 20.02.2020 г. в 20 часа

 Влюбени се вричат в Ягодинската пещера на 20.02.2020 г. в 20 часа

Влюбени избраха Ягодинската пещера, за да сключат граждански брак, в една от най-желаните дати през годината – 20 февруари. Двойката изрично поискала бракосъчетанието да се осъществи на 20.02.2020 г., в 20:00 ч. Младоженците получили разбиране от домакините от Туристическо дружество „Родопея“, които ще отворят пещерата вечерта за церемонията, предаде Дарик радио.

Влюбените, които са избрали да си кажат заветното „Да“ на 140 метра под земята, са единствената двойка, заявила желание да се бракосъчетае на 20 февруари в пещерата. Младоженецът е германец, а половинката му е българка.

Ягодинската пещера е добре позната дестинация, в която през последните години в т.н. Гербова зала се сключват доста бракове. Интересът за тези церемонии се запазва през годината.

„Бракосъчетания има всяка година, по 17-18 брака ежегодно. През 2017-та бяха повече – 30 брака“, коментира пред Дарик уредникът на пещерата Сергей Генчев.

Изнесени церемонии по сключване на брак се провеждат и на Панорамната площадка, която също се намира в района на село Ягодина. Тя се предпочита от младите предимно през топлите месеци на годината.

Вирни се горе