Възстановяват общинският басейн в Девин. Водата ще бъде от Беденски бани

Възстановяват общинският басейн в Девин. Водата ще бъде от Беденски бани

Общинският басейн в Девин, който стои неизползваем вече 15 години и е в окаяно състояние, да бъде рехабилитиран и възстановен. Това са намеренията на общинското ръководство в града на минералната вода за тази година. Освен това идеята е покрай него да се направи обществена баня, която да се ползва предимно от местните жители на преференциални цени. Новината съобщи за SmolyanNews.com кметът Красимир Даскалов. По думите му така всички граждани на Девин и общината ще могат да се възползват от лековитата вода на Беденски минерални бани.

„Ако всичко върви нормално и времето позволи, се надявам, че към края на май началото на юни ще бъде завършен водопровода и водата ще бъде доведена до Девин. Най-напред ще бъдат захранени всички хотели на града и след това може да се мисли лековитата вода да бъде отведена до Пампорово. Това ще спомогне за цялостното развитие на региона. Ние не трябва да мислим тесногръдо. Девин не може да се развива сам, ако не е в едно цяло с Чепеларе, Пампорово и др. Най-накрая трябва да разберем, че за да има развитие трябва да се обединяваме“, категоричен е кметът на Девин Красимир Даскалов. Той призова съгражданите си да не се поддават на популизма на някои хора, че водата от Беденски бани трябва да стигне до всяка къща в града. „Няма как това да стане, а и тя не е питейна вода, а е предназначена за лечебни цели“, допълни Даскалов.

Друг важен проект, по който се работи в община Девин е включването на пет обществени сгради в Националната програма за енергийна ефективност. Пет са сградите, които ще бъдат санирани – на полицията, на пожарната, на НАП и две детски градини. Очаква се още на пролет да започне работата поне по три от тях.

Вирни се горе