Възпитаниците от Музикалната школа „Стефан Бончев“ в Смолян с концерт в Планеариума

Възпитаниците от Музикалната школа „Стефан Бончев“ в Смолян с концерт в Планеариума

Традиция е в първите дни на пролетта Народно читалище „Христо Ботев-1871“ да гостува с концертна програма в Планетариума. Тази година на 22.03.2016 година се осъществи „Музика под звездите“ с участието на възпитаниците от Музикалната школа „Стефан Бончев“, Неда Глухова – пиано и вокал, Реджеп Якъбов-пиано и китара и Цветан Каменарски – китара. Организацията, реализацията и подготовката на концерта бе осъществена от техния музикален падагог Мария Марковска.

Повече от сто почитатели и приятели имаха удоволствието да се докоснат до таланта на тримата изпълнители. Голямата им любов към музиката, ежедневното им трудолюбие и желание да се усъвършенстват бе показано във всички техни изпълнения. А публиката ги възнагради с много аплодисменти, бисове и поздравления. Убедена съм, че дълго ще помним 9-те клавирни пиеси, изпълнени от Неда технично и емоционално, прекрасния и глас в изпятите песни. Заслужени овации получи Реджеп за изпълненитето на своята клавирна композиция, за китарните му сола и съпроводи, в които пролича големия талант и гаранция за бъдещите успехи, съобщи Марковска.

Концертът бе уважен от председателя на НЧ „Христо Ботев- 1871 “ господин Иван Иванов и секретаря Мария Тиганева. Музикалната проява е доказателство, че нашата нация притежава стотици „Земни звезди“ за радост и гордост на всички, допълни музикалния падагог.

Вирни се горе