Въвеждат временна организация на движението

Въвеждат временна организация на движението

ЗАПОВЕД № РД-1764 гр. Смолян, 15.07.2011г. На основание чл.44, ал. 1, т.1 от Закона за Местното самоуправление и местната администрация, чл. 9 ал. 3 от Закона за движение по пътищата и във връзка с постъпило заявление от Консорциум „КОПАСА ПОНССТРОЙ ВОД”– гр.София за създаване на временна Н А Р Е Ж Д А М: 1Въвеждам нова временна организация на движението, както следва:

  1. Строителство (асфалтиране) от кръстовището на ул.”Хан Пресиян„ с ул. „Беклийца” и бул. „България”- пътен възел Кино Дружба – по посока автогара Смолян:, до кръстовището на ул. „Хан Пресиян” с ул. „Миньорска” и ул. „Първи май”

• Спирам движението в посочения участък за всички МПС сутрин от 08:30ч до 17:30 . • Посочвам обходен маршрут за масовия градски транспорт както следва:

  • Автобус № 1, Каптажа – Синдикат, посока Смолян променя своя маршрут от бул. България, кръстовището на магазин Георг, ул.”Димитър Благоев” , ГПК , ул.Миньорска, ул. Първи май и обратно.

  • Автобуси № 2 и № 3 променят първа спирка от посока Смолян от Автогара Смолян на кино Дружба.

Преди започване на строителните работи, фирмата изпълнител да информира сектор Пътна полиция при ОД на МВР – Смолян за съдействие при въвеждане на новата организация на движение. Срок на изпълнение на заповедта – 20.07.2011.г.-24.07.2011г. По време на строителството да се осигури непрекъснат достъп за автомобилите със специален режим на движение.

  1. Пътната сигнализация, оказваща новата организация на движение да отговаря на представения проект за временна организация на движението и на Наредба № 3/16.08.2010г. на МРРБ и изискванията на ПП на ЗДП. Отговорник за поставяне, целостта и изправността на временната сигнализация е инж.Цвета Калустян , директор на консорциум – КОПАСА ПОНС СТРОЙ ВОД Препис от настоящата заповед да се изпрати на началник РУП –Смолян, началник сектор -ПП, началник за осъществяване на организация и контрол.

Настоящата заповед да се оповести на населението в общината чрез средствата за масово осведомяване . Контрол по изпълнение на заповедта възлагам на г-н М. Генчев – заместник кмет на община Смолян. Дора Янкова, Кмет на община Смолян

Вирни се горе