В Златоград отсрочиха общински наеми и освобождават от редица такси

В Златоград отсрочиха общински наеми и освобождават от редица такси

Днес, 02.04.2020 г., на проведеното извънредно заседание на Общински съвет Златоград, общинските съветници приеха, предложените от кмета на Община Златоград, мерки за защита на гражданите и бизнеса, които да облекчат очакваните икономически последици, следствие на обявеното извънредно положение на територията на Република България и усложнената епидемиологична обстановка. Удължава се срокът за заплащане на дължимите месечни наемни цени по договорите за наем на общински жилищни имоти до края на 2020 г.

Освобождават се от заплащане на такса за ползване на пазари, тържища, тротоари, площади, улични платна, съгласно Приложение № 1 към Наредба № 8 за администрирането на местните такси, търговци и обекти, които са затворени на основание Заповедта на Министъра на здравеопазването на Република България, във връзка с извънредното положение.

Освобождават се от заплащане на наемни цени от търговци и сдружения с нестопанска цел, осъществяващи дейност в обществена полза – наематели на обекти, собственост на Община Златоград за времето, в което са затворени, на основание Заповедта на Министъра на здравеопазването на Република България във връзка с извънредното положение.

Освобождават се от такси за детски ясли, детски градини по чл. 33 от Наредба № 8 за администрирането на местните такси и цени на права и услуги на територията на Община Златоград, родителите или настойниците на децата, посещаващи детски ясли и детски градини на територията на Община Златоград за времето, в което са затворени на основание Заповедта на Министъра на здравеопазването на Република България във връзка с извънредното положение.

Вирни се горе