В село Късак отчитат проект за 2 267 000 лева

В село Късак отчитат проект за 2 267 000 лева

Във връзка с успешното приключване на изпълнението на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP002-3.001-0773-C01, процедура BG16RFOP002-3.001 „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия”, на 11.07.2018 г. в с.Късак обувна фабрика “Саба” ООД ще се проведе информационен ден, на който ще бъде представена информация за етапите на изпълнение на прокета и постигнатите резултати… ПОКАНА

Фирма „САБА” ООД е основана през 1995 г. От основаването й до момента основната й дейност е производство на обувки. Централата на фирмата се намира в гр. София, а производствената площадка в с. Късак, община Доспат. Основните продукти на фирмата са: мъжки, дамски и детски обувки, като към момента преобладаващо е производството на дамски обувки. Характерно за това производство е големия дял на ръчен труд, тъй като поради разнообразието на моделите е невъзможно много от процесите и операциите да бъдат автоматизирани.

Фирмата има разработена и внедрена собствена система за проследяване и контрол на качеството на произвежданите изделия.

Проектното предложение се основава на препоръка от извършен енергиен одит съгласно Условията за кандидатстване по настоящата процедура. В съответствие с предложената мярка в Енергийния одит, „САБА” ООД ще инвестира в закупуване и въвеждане в експлоатация на ново специализирано оборудване, което ще доведе до подобряване на условията на труд, скъсяване на времето за производство, повишаване на производствения капацитет, намаляване себестойността и повишаване на качеството на произвежданата продукция. Закупуването и внедряването в експлоатация на новото оборудване ще доведе и до намаляване енергоемкостта на производствения процес, тъй като машините, предвидени за закупуване в рамките на проектното предложение, са от ново поколение с нисък разход на енергия. Машините са с висока прецизност на настройките и дават възможност за много бърза пренастройка от един модел обувки на друг. В рамките на проекта, кандидатът предвижда да изпълни дейности за въвеждане и сертифициране на системи за енергиен мениджмънт в предприятието, вкл. съгласно изискванията на стандарт БДС EN ISO 50001 (Energy Management Systems)/EN ISO 50001.

Вирни се горе