"На инат" на Евровизия

 "На инат" на Евровизия

Поли Генова е изпълнителят, който ще ни представя в международния конкурс “Евровизия”. Той ще се проведе през май в Дюселдорф, Германия. Песента на Поли “На инат” беше избрана за победител в българското издание на състезанието, предаде радио „Дарик".

Максималният брой точки тя получи както от членовете на сформираната Академия от музикални специалисти, така и от зрителите, които гласуваха за нея чрез изпращане на sms-и. На финала на конкурса, който се проведе в зала 1 на НДК, Поли Генова успя да пребори други 18 изпълнители.

“На инат” Поли Генова ще изпее в Дюселдорф на 12 май. Тогава е вторият полуфинал на “Евровизия”, в който ще участват 19 държави. Сред конкурентите ни са представители на Австрия, Беларус, Белгия, Босна и Херцеговина, Кипър, Дания, Естония, Македония, Ирландия, Израел, Латвия, Молдова, Румъния, Словакия, Словения, Швеция, Холандия и Украйна. От тях само 10 изпълнители ще се класират за финала на престижния конкурс, който е на 14 май.

Младата певица вече е участвала няколко пъти в родното издание на “Евровизия”, а през 2009 г. остана втора в крайното класиране с песента “One lifetime is not enough”. Поли Генова беше изпреварена от Красимир Аврамов. Тогава нейни фенове, в желанието си да я защитят, дори излязоха на протест пред БНТ, която е организатор на конкурса. Форумите в интернет пък бяха залети с коментари, че истинският победител е Поли. В началото на месеца в интервю за Дарик тя призна, че да представя страната ни на международния конкурс “Евровизия” е една от мечтите й.

Вирни се горе