В Пампорово кипи трескава подготовка за стартовете от Европейската купа

В Пампорово кипи трескава подготовка за стартовете от Европейската купа

В Пампорово кипи трескава подготовка за стартовете от Европейската купа по ски алпийски дисциплини, които са след седмица.

Родопският курорт е домакин на състезание от такъв ранг след 26 години прекъсване. Около 100 души са пряко ангажирани с организацията и изграждането на всички съоръжения, необходими за голямото състезание. Писта „Стената”, на която ще са стартовете, е затворена за туристи, а трасето от 650 метра е в готовност.

Според изискванията на Международната ски федерация е направена необходимата дебелина от изкуствен сняг, след това този сняг е заледен по специална технология, след което е загладен и запечатан отгоре и в момента се втвърдява.

Снега, който в момента пада върху трасето, след това ще бъде премахнат, тъй като трябва да стигнем до твърда ледена основа, обясни Николай Караджов – представител на фирма „Кейс”, която е подизпълнител на обектите във финалната зона. На плац „Студенец” в момента се изграждат трибуните за зрителите и шатрата за гостите. Николай Караджов допълни:”Трибуната е с капацитет около 500 места, шатрата е с капацитет около 300 души, тя трябва да приюти състезателите, плюс гостите на състезанието, освен това се планира да се изгради площадка за живо телевизионно студио на националната телевизия, откъдето да се правят преки включвания, зона за треньори, зона за гости, зона за медии, пресцентър в един от гардеробите.

Състезанието започва на 12 февруари, дисциплината е слалом – мъже и за призовите отличия се очаква да премерят сили 80 скиори от 20 европейски държави.

Вирни се горе