В отворено писмо кметове защитиха своя колега Михаил Василев

В отворено писмо кметове защитиха своя колега Михаил Василев

ДО

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СМОЛЯН

Копие:

КМЕТА НА ОБЩИНА СМОЛЯН

ДО РЕГИОНАЛНИ МЕДИИ

ОТВОРЕНО ПИСМО

Кметовете и кметските наместници в община Смолян разпространяваме отворено писмо в защита на нашия колега Михаил Василев – кметски наместник на село Полковник Серафимово, Габрица,Чучур и Фатово. Писмото е адресирано до кмета на община Смолян, общинския съвет и до медии. Ние, кметовете и кметските наместници на населените места в община Смолян с тревога приехме и следим развитието на казуса с нашия колега Михаил Василев. Кметът и кметският наместник отговаря за инфраструктурата, общинската собственост, организацията на работата на кметството, доброто администриране и дисциплината, но няма никакво право да се меси в работата на други институции и на държавата. Липсата на действащи национални и европейски програми, даващи възможност за сключване на договори с хора, които да подпомагат дейностите в дадено населено място, затрудниха част от работата ни.

Затова апелът ни е насочени към:

1.Хората, които са критерий за нашата работа, но в същото време са и нашите първи помощници по места.

Скъпи съграждани,

Ние сме един от вас – пръв сред равни и очакваме разбиране, съвет, подкрепа от вас. Времената, в които живеем са трудни, но това трябва да ни обединява и сплотява, а не да ни настройва един срещу друг. Считаме, че никой няма право на посегателство към когото и да е било, а най – унизително е да се посегне към длъжностно лице по време на изпълнение на служебните си ангажименти;

2.Община Смолян, чието ръководство винаги ни е подкрепяла във всяко наше предложение, решение и действие от наша страна в населените ни места.

Уважаеми господин кмет,

Уважаемо ръководство,

Ние очакваме от вас адекватни мерки към човека, който е посегнал на нашия колега Михаил Василев. Молим за разговор от ваша страна с колегата ни, с тон за подкрепа от всички нас, защото считаме, че екипността и единството е основна част от работата ни.

3.Общинският съвет е органът за вземане на решения.

Уважаеми общински съветници,

Ние считаме, че вашето основно задължение е непрекъснатият контакт с населението, кметовете и кметските наместници по места в община Смолян. Трудните години, в които се намира държавата ни и община Смолян ни задължават да водим непрекъснат диалог с хората, който диалог да е надпартиен и деполитизиран. Само с такъв диалог, от който хората сега имат най – голяма нужда ще бъде в подкрепа за нашата дейност и административна работа.

С уважение,

Кметове и кметски наместници в община Смолян

Припомняме, че кметски наместник е готов да напусне поста след като бе бит от свой съселянин. Управникът на смолянското село Полковник Серафимово Михаил Василев обяви своето решение във Фейсбук. „Мисля, че здравето ми и семейството ми са много по-важни отколкото разправиите и интригите в селото. Всичко, което съм направил за тези почти три години е било винаги с добро намерение и чувство", пише Василев. Той твърди, че е бил ударен от 53-годишния Красимир Глушков по време на традиционния фестивал „Ливади в планината", организиран от англичани, живеещи в селото. „На площада при мен дойде Красимир видимо превъзбуден и ми държеше сметка защо не са почистени селските тоалетни. Аз му обясних спокойно, че нямам повече от половин година работници по временната заетост. Той ми отговори, че е трябвало аз да ги почистя тогава. Обясних му, че този празник е събитие с частен характер, след което Глушков с голяма сила ме удари по бузата и ме напсува. Площадът беше пълен с хора, а аз се почувствах много зле", обясни Василев. Той е позвънил на 112 и за кратко време веднага са се отзовали от Спешна помощ в Смолян. Василев е диабетик и този стрес се е оказал опасен за него. Пристигналите медици са му поставили допълнително инсулин. Около половин час са продържили манипулациите в линейката, след което той е закаран в болницата за допълнителни изследвания, сред които и скенер. Той е изкарал всички необходими документи, за да съди Глушков. Адвокат го е посъветвал да подаде жалба в прокуратурата заради това, че полицията не е пристигнала навреме след инцидента. По този начин не са разпитани свидетелите, станали очевидци на случката. Камера на площада обаче е заснела инцидента. „Три години съм подложен на тормоз от семейството на бившия управник в селото", посочи Василев. Полковник Серафимово очевидно е разделено на две – две групи във Фейсбук, две подписки в защита и против сегашния кмет. Василев е категоричен, че така повече не може да се работи. „Преди да поема поста си слагах два пъти на ден инсулин, а сега съм достигнал до пет пъти на ден. Няма по-ценно от здравето и семейството", каза кметският наместник. По думите на Глушков в състояние на афект, той го е дръпнал силно за дрехата.

Вирни се горе