В Държавен архив откриха изложба на фото клуб „Орфей“

В Държавен архив откриха изложба на фото клуб „Орфей“

По инициатива на НЧ „Христо Ботев-1871“ и Държавен архив Смолян на 10.05.2018 година бе открита изложба на фото клуб „Орфей“, с ръководител Сашо Сарандалиев. Присъства зам.-областният управител Андриан Петров, полковник Димитър Кацаров командир на „101 алпийски полк „ от ветераните – Нотариус Анастасия Славчева, Тодор Маринов, Иван Матеев, Ангел Неделчев е много любители на фотографията, ученици и гости.

Настроението бе създадено в началото с изпълнение на Детски гайдарския състав „Апостол Кисьов“ с ръководител Костадин Илчев при читалището.

Изложбата откри директора на Държавен архив – Зоя Начева и представи младите таланти. Ръководителят Сашо Сарандалиев разказа за историята на клуба от създаването му. Началото е поставено от Петър Костадинов с много ентусиазъм, жар, енергия. Клуба представя красотата на родната природа и моменти от живота на родопчани. На срещата бе и неговата дъщеря Ружа Костадинова. В приведствените думи зам.-обл. управител Андриан Петров сподели мисли за историята, родолюбието, Родопите и за това колко е важно да бъдем себе си и пазим всичко българско.

Всички гости гледаха няколко филма от създаването на киноклуба и се насладиха на това изкуство от неговото начало. Уловеният миг е най-ценното и предава естествена красота.

Гостите и ветераните откриха студио „Петър Стайков“- това е кабинета, където творят младите таланти.

Много красота и изящество могат да се видят на тази фотоизложба, съобщи Мария Костадинова.

Вирни се горе