Успешно приключи състезанието по биатлон за Купа „Чепеларе”

Успешно приключи състезанието по биатлон за Купа „Чепеларе”

Успешно приключи състезанието по биатлон за Купа „Чепеларе”, което бе първото от зимния спортен календар на община Чепеларе, съобщиха от пресцентъра на общината. Състезанието се проведе на Роженски поляни на 19 и 20 януари (събота и неделя) в дисциплините спринт и преследване. В стартовете взеха участие отбори от цялата страна. Със своя отбор „Ком“ Берковица бе и дългогодишната състезателка в националния отбор по биатлон Павлина Филипова. Официален гост на състезанието беше Екатерина Дафовска най-добрата състезателка на България в този спорт и Боран Хаджиев – заместник-кмет на община Чепеларе и дългогодишен треньор на Дафовска и Филипова. Зрители на надпреварата бяха граждани и гости на Чепеларе.

Мариела Георгиева от Ихтиман направи страхотно представяне, въпреки честото си влизане в наказателния рунд и в двата старта зае първото място. В нейната категория девойки старша възраст е и най-добре представилата се състезателка от отбора на Чепеларе, Стилиана Келешева, тя зае второ място в спринта и трето място в преследването.

При девойки младша възраст и в двата състезателни дни, трите призови места бяха за отбора на Ихтиман – Бодрово. При момичета младша възраст и в спринта и преследването нямаше промени и на стълбичката се качиха – Йоанна Гелева (Сапарева баня) на 1-во място, Любомира Пехливанска (Сапарева баня) – 2-ро място и Мария Здравкова (Ком) – 3-то място.

В мъжките групи изключително интересен бе финалът при юноши младша в преследването, където Владимир Оряшков (Аякс–Троян) и Светлозар Терзийски (Ихтиман) завършиха заедно и това осигури и на двамата първото място. В спринта двамата са съответно 1-ви и 2-ри. От 13 до 15 март на Роженски поляни предстои провеждането на Държавно първенство по биатлон.

Вирни се горе