Успешно приключи младежката кампания "Красив Смолян 2010"

Успешно приключи младежката кампания "Красив Смолян 2010"

Приключи младежката кампания "Красив Смолян".Инициативата се проведе за четвърта поредна година в Община Смолян. Тази година в кампанията „Красив Смолян” 2010 участваха 530 ученика от град Смолян и над 160 ученика от селата, Дунево, Горна Арда, Тикале, Катраница, Могилица, Петково, Търън, Белев дол, Влахово, Река, Виево, Смилян, Арда, Момчиловци, Соколовци, Требище, Лъка,обяви на пресконференция секретаря на Общината Петър Харадинов.

Младежката кампанията се проведе на четири смени в трите основни квартала на град Смолян. Ръководният състав на обектите е подбран от студенти с непрекъснати студентски права и организационни способност.

Дейностите по проекта включваха почистване на улици и магистралата в град Смолян, междублокови пространства, детски и спортни площадки, исторически места и паметници. Благоустрояване на улици, отделни обекти и на терени в кметствата на общината.

В резултат на извършената трудова дейност от децата са събрани и превозени общо над 1500 кубически метра отпадъци.

Г-н Харадинов допълни, че кампанията „Красив Смолян” 2010 приключи без произшествия и опита на Община Смолян в тази област се прилага и в други общини на страната.

Вирни се горе