Успешно приключи априлската работилница на испански и английски език в ЦПЛР-ОДК – Смолян

Успешно приключи априлската работилница на испански и английски език в ЦПЛР-ОДК – Смолян

От 1-ви до 5-ти април в ЦПЛР-ОДК се проведе априлска работилница на испански и английски език с ръководител Валентина Велкова. В това невероятно и амбициозно начинание се включиха 13 деца на възраст от 5 до 14 години. Тези големи и малки любопитковци, жадни за нови знания, се учиха и забавляваха едновременно.

На уроците по английски език идваха по-големите каки и батковци, които четяха различни приказки и текстове, написани на езика на Шекспир. С много забавление се впускаха да превеждат от този великолепен и широко разпространен език – английския. Уроците по испански език протекоха много вълнуващо и закачливо. Под формата на игра децата заучаваха приблизително 250 думички на езика на Сервантес. Инициативата стартира със саморъчно изработени цветни мини-книжки от пъстри листчета, върху които децата изписваха първите си научени думички на този прекрасен и красиво-звучащ език – испанския.

Децата творяха и изработваха красиви неща и изписваха всяка нова лексикална единица. Увлечени от емоции, малчуганите на град Смолян рисуваха, оцветяваха, дори съчиняваха и писаха на испански език цели изречения на чуждия език. От това ново изживяване всички си тръгват по-усмихнати и по-знаещи. Обещахме си до нови срещи! Нние знаем, че ще се видим отново, защото се почувства, че зрънцето на знанието е посято в детските сърчица, учениците са готови да го “поливат”, “обгрижват” и обичат, за да се “роди” и “поникне” нещо красиво, градивно и отварящо хиляди врати пред тези умни родопчанчета!

Вирни се горе