Учени: Хамбургерите и чипсовете тровят хората

Учени: Хамбургерите и чипсовете тровят хората

Учениците, които се тъпчат с тях, развиват астми и екземи

Учениците, които се хранят средно три пъти в седмицата с вредни храни, развиват астма и екземи 40% по-често Хамбургерите и чипсовете тровят хората. До това заключение стигнаха учени от Университета в Оукланд (Нова Зеландия). Проучвайки медицинските картони на 500 хил. деца и тийнейджъри от 50 страни, учените са стигнали до извода, че учениците, които се хранят средно три пъти в седмицата с нездравословни храни, развиват астма и екземи 40% по-често, съобщава БЛИЦ.

Нашият имунитет пада, когато клетката гладува – и когато има дефицит на тези минерали и витамини. Ние започваме постепенно да отслабваме и тогава идва атаката на вируси и бактерии, обяснява д-р Вергиния Георгиева. Причината е, че тези храни не носят необходимите белтъчини на организма.

Резултатите ясно показват, че в последните години храненето на децата и тийнейджърите е крайно нерационално, наситено с много оцветители, набухватели. Всичко това се съдържа в хамбургери, чипсове, придружено със сокове, които също са с оцветители, захар и аспартам.Те пристрастяват децата, защото веществата, които съдържат, променят вкусовите рецептори на езика.

Според д-р Георгиева, ако едно дете се храни предимно с хамбургери, с времето то ще започне да изпитва чувство на удоволствие. Това обяснява защо децата привикват към вкуса на бързите храни.

Повече течности, зеленчукови салати, пресни сокове и плодове – с такава храна може успешно да противодействаме на отровата в хамбургерите и чипсовете.

Вирни се горе