Учат безработни от Смолян и Баните на професия – Социален асистент

Учат безработни от Смолян и Баните на професия – Социален асистент

От 6 март 2018 г. безработните лица от общините Смолян и Баните могат да подадат в бюрото по труда заявление за включване в обучения за професионална квалификация по проект „Ние също можем” с професия – Социален асистент, Специалност „ Подпомагане на деца”. Изискването е кандидатите да имат завършен Х клас. Крайната дата за подаване на заявление е 8 март 2018, съобщиха от дирекция “Бюро по труда”- Смолян. Участниците ще преминат и обучение за придобиване на ключови компетентности по „Обществени и граждански компетентности – интеркултурно поведение”.

Курсовете ще се проведат в периода март – май 2018 г. По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 8 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи за тези, които живеят в населено място извън град Смолян и извън село Баните, уточниха още от трудовата борса.

Кандидатите трябва да са регистрирани в бюрото по труда лица, попадащи в една от следните групи:

  • Продължително безработни лица, в т.ч. без квалификация или с нетърсена квалификация и с ниско образование, безработни лица от ромски произход, безработни лица на социално подпомагане, мигранти;

  • Безработни над 50-годишна възраст, в т.ч. с ниско образование и без квалификация или с нетърсена на пазара на труда професионална квалификация, в предпенсионна възраст, с недостиг на ключови компетентности, безработни лица от ромски произход на социално подпомагане, продължително безработни;

  • Безработни лица с трайни увреждания с право на работа, без квалификация.

За обученията могат да кандидатстват и нерегистрирани в бюрото по труда лица, които не работят и не учат. Тези лица могат да подадат заявление след регистрация в дирекция „Бюро по труда” в гр. Смолян или във филиал с. Баните.

Вирни се горе