Зимно колоездачно шоу в Пампорово

Зимно колоездачно шоу в Пампорово

Снежната байк надпревара се завръща за шеста поредна година. Winter Bike Duel 2016 се очертава да бъде най-зрелищният зимен байк екшън и едно от най-интересните събития за сезона.

На 26-27 февруари домакин отново ще бъде курорта Пампорово, а колоездачите ще се спускат по ски писта Стената. Специално за събитието ще бъде изградено изключително атрактивно трасе с много добра видимост за публиката, което ще включва множество големи скокове, виражи и стръмни отсечки.

По традиция Зимният Байк Дуел протича на два основни етапа, определящи развръзката на състезанието. Петъчният ден (26 февруари) е определен изцяло за тренировка и опознаване на трасето, а в събота, 27-ми февруари, точно в 11 часа ще стартират квалификациите. Те представляват индивидуални спускания по трасето, на които се засича време на всеки един състезател. След квалификацията и спрямо постигнатите резултати се отсява определен брой състезатели във всяка категория (4, 8, 16, 32 и т.н.) и се сформират стартовите двойки за финала.

Той ще започне в 14 часа и представлява спускания по двама състезатели едновременно с преки елиминации – първият пресякъл финалната линия продължава напред, а победител става състезателят, достигнал до и победил в последния дуел.

Организаторите споделиха, че заявки за участие вече са дали над 70 колоездачи, като тази година има засилено чуждестранно присъствие – сред състезателите се срещат представители на Гърция, Македония, Румъния и Молдова. Участниците в състезанието ще бъдат разделени в 4 отделни категории, а именно – деца 12-14, юноши 15-17, мъже 18+ и жени.

Състезанието е отворено и всеки, които иска и смята че има необходимата физическа подготовка и възможност може да се включи, като е необходимо да се регистрира предварително онлайн на сайта на Concept Creative.

Организаторите от Консепт Криейтив и Велопарк Пампорово споделиха и че подготвят много приятни изненади на всички присъстващи и обещават страхотно зрелище за публиката. Достъпът до трасето за гостите в курорта е свободен, така че всеки може да наблюдава скоростните спускания по атрактивното трасе и да подкрепи смелите състезатели.

Състезанието се провежда с подкрепата на Пампорово АД, Община Смолян, хотел Перелик, Monster Energy, Animal, RAM bikes, магазини DROP In и др.

ПРОГРАМА **

26.02, петък:

10:00 – 12:00 – Регистрации и оглед на трасето

12:30 – 16:30 – Тренировки

27.02, събота:

8:30 – 10:00 – Регистрация

9:00 – 10:30 – Тренировки

11:00 – Квалификация

Сноускут и Скибайк Демонстрация

14:00 – Финали

21:30 – Награждаване

22:00 – Байк Парти

28.02, неделя:

Ски и сноуборд ден

*Всички състезатели ще могат да се възползват от специални цени за лифт карти

Вирни се горе