Пампорово очаква най-силния сезон от 10 години

Пампорово очаква най-силния сезон от 10 години

Официалната церемония по откриването на сезона ще се състои на дата 7 декември (събота) от 12.30 часа на плац Студенец в к.к. Пампорово.

Поканени са представители на държавната и местна власт, депутати и общественици. Потвърждение за участие в церемонията по откриването на сезона имаме от зам.-министър на МИЕ – г-н Бранимир Ботев, Областния управител на обл.Смолян – г-н Димитър Кръстанов, кметовете на град Чепеларе – г-н Тодор Бозуков и град Смолян – г-н Николай Мелемов, представители на властта и общественици. Очакваме посещението и на Вицепремиера г-жа Даниела Бобева, която да привества всички любители на зимните спортове със старта на сезона.

За всички гости са предвидени много приятни изненади – демонстративно спускане на ски клуб Пампорово; сноуборд демонстрации върху уреди и скокове в линия; демонстрации с колела от вело парк Пампорово; атрактивни спускания на демо тийма на сдружение „Българско ски училище”; слаломно трасе за всички желаещи; занимателни игри, в които участие могат да вземат и всички нескиори и още много изненади.

За доброто настроение ще се погрижат известни изпълнители като Ангел и Моисей и група „Ню Файв”, а през цялото време водещия и диджея ще забавляват публиката с музикални изпълнения и лотария с награди.

За нас ще бъде чест да подкрепите курорта, като присъствате на официалната церемония заедно със всички любители на зимните спортове и отразите събитието в Пампорово, съобщиха от Пампорово АД.

Прогнозите на “Пампорово” АД са, че предстои най-силният зимен сезон в курорта за последните 10 години. Предварителните записвания на туроператорите показват ръст както при балканските пазари, така и увеличение на традиционните за Пампорово британски туристи.

В дните от 8 до 20 декември ще има промоционални цени на лифт картите, които ще струват 37 лв., а от 21 декември стандартна цена от 53 лева за лифт услугите за сезон 2013-2014г. Увеличението спрямо миналата година на картите е с три лева, въпреки това Пампорово си остава с най-ниски цени на лифт карти от всички курорти в България и най-добра зимна услуга. Сезонната лифт карта ще струва 975 лв.

“За трета поредна година откриваме първи сезона в България, а заетостта се очертава най-висока за последните 10 години, съобщи изпълнителният директор Мариян Беляков. По данни на НСИ Пампорово е най-посещавания курорт от българския турист през миналия сезон, отчетоха от ръководството на дружеството.

От този сезон Пампорово преминава изцяло на безконтактни чип карти, които са по-скъпи, но ще разтоварят преминаването през лифтовите съоръжения и обслужването ще става по-бързо. Начина на обработката на пистите ще бъде подобрен, създадена е нова организация, а пистите в родопския курорт ще бъдат най-добрите за каране на ски, обещаха от “Пампорово” АД.

Вирни се горе