Защо да отидете на екскурзия в Гърция?

Защо да отидете на екскурзия в Гърция?

Предстои лято, което означава, че започва ваканционният сезон. Чудите се къде да отидете на екскурзия? Ако все още не сте избрали място, където бихте искали да отидете, ви препоръчваме да разгледате Гърция като една от възможностите. Гърция е много красива и слънчева страна и си струва да и отделите част от вашият отпуск.

Много слънце

От ранна пролет до късна есен в Гърция винаги е топло и слънчево. Съответно, ако отидете на екскурзия в Гърция до някой от прекрасните курорти, можете да сте сигурни, че по-голямата част от почивката ще е с хубаво време, а водата ще е подходяща за къпане през цялото време.

Ще видите едни от най-завладяващите плажове

Плажовете в Гърция, и най-вече на островите, са едни от най-завладяващите в Средиземноморието. В най-новата класация на TripAdvisor, според отзиви на много интернет потребители, в класацията за десетте най-добри плажове в света присъстват три гръцки плажа – Балос и Елафониси в Крит (вторият е известен с розовия си пясък), и Порто Лимнионас, който е отличителният белег на Закинтос. Също така си струва да се види плажът на Свети Павел в Линдос, на остров Родос, плаж Егремни на Лефкада, плаж Миртос на Кефалония и Палеокастрици на Корфу.

В Гърция храната е много вкусна

Националната гръцка кухня винаги е вкусна и засищаща. Освен това храната в тази страна може да бъде много по-евтина, отколкото в други европейски страни. Като цяло в Гърция има тринадесет различни региона и всеки от тях се отличава с гастрономически особености. Но въпреки това има традиционни гръцки ястия, които можете да намерите във всеки ресторант, които определено трябва да опитате. Повечето гръцки механи и ресторанти са отворени през целия ден, от 9 часа сутринта до късно през нощта. Обядът на гърците обикновено започва след 13:00 часа, а вечерята след 21 часа.

Богата история и много прекрасни забележителности

Едно споменаване на тази страна представя безстрашни герои и богове на древността, безкрайни насаждения от вечнозелени маслинови дървета, нежното слънце, играещо в тюркоазените води на топлото море и, разбира се, известното гръцко гостоприемство. В тази страна има абсолютно всичко, което може да пожелае един турист. А за забележителностите на Древна Гърция може да се говори без край. Техният брой е огромен и не всички пътешественици ще могат да посетят всеки паметник на културата.

Стотици красиви острови

Десетки хиляди острови са разпръснати из Средиземно море. В допълнение към континенталната част, около 1400 от тях са част от Гърция, въпреки че често е възможно да се срещнат напълно различни числа – до 6000. Всичко зависи от това какъв размер парцел може да се счита за остров. Има много малки острови, чиято площ е по-малка от 1 кв. Км. Според последните данни в Гърция са населени само 227 острова.

Невероятни пейзажи

Гърция се слави с нейните невероятни пейзажи. Особено живописни са гледките към Йонийските острови – Лефкада, Корфу, Закинтос и Кефалония – там буйната растителност е магически съчетана със сапфировия цвят на водата. Други региони обаче също са живописни, по-специално Санторини предлага прекрасен пейзаж – вулканичен остров с бели къщи със сини покриви по склоновете си, трябва да видите скалите Метеора, плажовете на Крит, малкият залив с цветни сгради на остров Сими и много други.

Гърция е една от най-гостоприемните страни

Гърците обичат да се забавляват. Ако отидете на [https://ambotis.bg/countries/greece/][ек��курзия в Гърция] , ще се убедите, гостоприемството на местното население се проявява не само по отношение на „своите“, но и по отношение на туристите. Гърците са много добронамерени, често се усмихват, винаги се радват да обяснят нещо неразбираемо, да обяснят на непознат как да стигне до едно или друго място. Има древногръцка традиция – да се кани всеки, който почука на вратата на къщата за кафе или храна, независимо дали е съсед, приятел или непознат пътник. За съжаление в големите градове, например Атина или Ираклион, малко хора канят непознати в къщата. Но в провинциите хората са много по-прости, по-добри, помнят своите народни традиции и още по-важно, броят на които включва гостоприемство.

Затова не се колебайте къде да отидете праз лятото, а изберете екскурзия до Гърция.

Вирни се горе