Защо да изберем Пампорово пред морето?

Защо да изберем Пампорово пред морето?

Цветелина Бориславова пред TrafficNews:"Разширяваме инфраструктурата и предоставяме нови атракции", казва тя

„Виждате, че се стараем всяка година да предоставяме нови атракции и нови забавления за прекарване на свободното време.”. Това съобщи собственикът на „Пампорово” АД Цветелина Бориславова.

“Все повече планината ще бъде предпочитана с глобалното затопляне. Родопите имат своя особен аромат и привлекателност, която е в полза на всеки посетител”, каза още тя.

По думите й в Пампорово има много новости.

“Разширяваме инфраструктурата, осигуряваме нови възможности за спорт и очакваме да има повече инвеститори в услуги като ресторантьорство и допълнителни услуги, които предоставят забавление на нашите гости.”, заяви още Цветелина Бориславова.

Най-новата атракция в курорта е спускане с шейни през лятото.

„Това е спускане по специален улей с кръгли и надуваеми шейни, които могат да се използват и през зимата”, обясни Станислава Николова, която е планински водач.

„Понеже няма сняг и ми липсват тези преживявания, така че ще се пусна, за да видят и децата ми, че не е толкова страшно.”, сподели един от туристите, решили да се пуснат с шейна през лятото.

„Много е стръмна и ме хвана страх първоначално, но след това свикнах.”, споделя момиче, което се престраши да изпробва най-новата атракция.

По-големите деца и младежите могат да се забавляват в Приключенския парк, който е с въжена градина с 10 елемента и въздушна възглавница за скокове.

За най-малките има специално изграден детски кът за забавления, а за по-големите има възможности за сафари с джип. Работят и спа центровете в курорта.

„Зимата съм ски учител, а лятото съм спасител. Интересът се повишава от страна на български и чуждестранни туристи.”, разказва Красимир Каров.

Данните сочат всяко лято ръст на туристите в планината средно между 5 и 10 процента.

„Не можем да очакваме чудеса от един път, но виждаме тенденция от засилване на туристопотока”, заяви изпълнителният директор на „Пампорово” АД Мариян Беляков.

Вирни се горе