За поредна година се проведе Международна туристическа борса “Ваканция и СПА Експо – 2016”

  За поредна година се проведе Международна туристическа борса “Ваканция и СПА Експо – 2016”

От 11 до 13 февруари 2016 г. в Интер Експо Център в София се проведе международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО, организирана от ПРИМ ЕКСПО. За 33 пореден път се събраха представители на туристическия бранш от България и света. ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО е най-мащабния туристически форум в България, който представя ежегодно нови инициативи и възможности, полезни на всички от бранша.

Този форум има сериозен принос за развитието на българския туризъм и рекламира България, като предпочитана целогодишна туристическа дестинация. Туроператори, пътнически агенции, хотели, балнеолечебни и спа центрове, представители на национални туристически бордове, общини, национални туристически сдружения, фирми за хотелиерско и спа оборудване и други свързани с индустрията от цял свят представиха и тази година своите продукти и услуги.

Община Чепеларе участва на туристическата борса на щанд, предоставен от Министерството на Туризма, и заедно с Община Смолян представиха регион „Средни Родопи”. По време на форума кметът Славка Чакърова проведе важни срещи и разговори със специалисти в туристическата индустрия във връзка със старта на новото общинско туристическо предприятие, което предстои да заработи в Чепеларе.

Програмата на изложението предложи голям избор от дискусии, презентации и пресконференции по важни за туризма теми и за бъдещи тенденции на световния туристическия пазар. Бяха показани също и много нови проекти. В рамките на туристическата борса се проведе и кръгла маса за развитието на планинския туризъм с участието на представителите на ангажираните институции, неправителствения сектор и чуждестранни експерти, на която присъства и заместник-кметът на община Чепеларе г-н Пантелей Мемцов.

Вирни се горе