В Турция и Кипър туристите напълняват най-много по време на ваканция

В Турция и Кипър туристите напълняват най-много по време на ваканция

Това показват резултатите от проучване, коментирано от британския в. “Дейли мейл”. По време на типична десетдневна ваканция в двете страни средно един турист прибавя около 2 кг към теглото.

Португалия е на трето място с „принос“ от почти килограм и половина към теглото на туриста, почиващ там. Нездравословният начин на хранене в споменатите три дестинации е основната причина летовниците да трупат излишно тегло.

Родината на бързото хранене – САЩ, изненадващо е чак на четвърто място в тази класация. Всеки пети от анкетираните е признал, че е качил килограми по време на ваканцията си. За повечето туристи храната в чужбина е по-евтина, отколкото вкъщи, което ги подтиква да похапват по-често.

Франция, която е прочута с кухнята и с качеството на продуктите си, е на седмо място в класацията. Има обаче и държави, от които туристите твърдят, че се връщат дори отслабнали. Това са Германия, Ирландия и Канада. Мъжете отслабвали около два пъти повече от жените. В Ирландия например това се обяснявало с карането на велосипед, което поддържало туристите в добра форма. Проучването е извършено по поръчка на Fly Thomas Cook. Ето и челната десетка в тази антикласация:

  1. Кипър + 1.5 кг.

  2. Турция + 1.38 кг.

  3. Португалия + 1.30 кг.

  4. САЩ + 1.08 кг.

  5. Гърция + 0.92 кг.

  6. Холандия + 0.83 кг.

  7. Франция + 0.51 кг.

  8. Австралия + 0.5 кг.

  9. Италия + 0.44 кг.

  10. Белгия + 0.33 кг.

Вирни се горе