Турция е най-предпочитаната от българина дестинация

Турция е най-предпочитаната от българина дестинация

Турция е най-предпочитаната от българина дестинация за почивка в чужбина в световен мащаб, каза в интервю за агенция Фокус Михаил Кръстев, мениджър в отдел „Турция” на туристическа агенция “Караджъ Турс”.

Според Кръстев причината освен географското положение е и доброто обслужване в турските летни курорти.

Истанбул е дестинацията в Турция, която предимно се посещава от българи.

Основната част от контингента от България, който пътува специално на летни почивки и до Истанбул, отговаря на средностатистическия българин, който с голямо желание пътува с цел да разгледа, да научи повече от историята и забележителностите и същевременно да съчетае полезното с приятното, евентуално разчитайки на малко по-ниски цени – за Истанбул от гледна точка на покупки, каза Кръстев.

Той поясни, че като цяло броят на хората, които посещават Турция, се е запазил.

Може би от гледна точка на икономическото положение в момента има лека стагнация и застой, но не може да се каже, че е имало отлив на туристи, посочи Кръстев.

Цените не се различават от българските, а в някои случаи е дори по-евтино.

По думите му при сравнение с българския туризъм, нашите туристи са отблъснати от масовото строителство по Черноморието. Освен това услугите в Турция като страна, която от доста години е позната на целия свят, са доста добри.

Навсякъде в летните курорти на Турция се предлага базата „ол-инклузив”, на българското Черноморие тя навлезе през последните две-три години като по-масова.

Най-близките курорти до България са предпочитана дестинация за автобусните програми, но вече ако говорим за Анталия, Бодрум – това са самолетни програми, които са изцяло пакетни цени и излизат почти равностойни на една седмична почивка в България по нашите курорти.

Вирни се горе