Туристическото изложение Ваканция и СПА Експо 2011 започва на 17 февруари

Туристическото изложение Ваканция и СПА Експо 2011 започва на 17 февруари

От 17 до 19 февруари в Националния дворец на културата (НДК) в София ще се проведе Международното туристическо изложение Ваканция и СПА Експо 2011.

Традиционно, на 28-то издание на туристическото изложение, ще участват Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Национално сдружение на общините, Българската асоциация за алтернативен туризъм (БААТ), Българската туристическа камара и др.

На 17 февруари Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) ще организира дискусии относно националния туристически маркетинг и изпълняваните проекти по Оперативна програма „Регионално развитие”, а на 18 февруари ще се проведе кръгла маса: обсъждане на новия закон за туризма.

Сред чуждестранните участници са Националната туристическа организация на Сърбия, Туристическа организация-Ниш, Туристическа организация – Белград, община Тасос и др.

В рамките на програмата ще бъдат обсъждани актуални проблеми на туристическия сектор, новите технологии, подходи за изграждане на атрактивен и конкурентноспособен продукт, фирмени програми за пролет – лято 2011.

На официалния коктейл, организиран за изложителите от Прим Експо, ще бъдат връчени награди за дългогодишно участие, за щанд с нетрадиционен дизайн, за атрактивна фолклорна програма и др.

В първия ден от изложението община Пловдив ще представи туристическия си потенциал с презентацията „Пловдив – преоткрийте най-древния град на Европа”. Ансамбъл за изворен фолклор „Капанска китка” от село Гецово, община Разград, ще представи ритуал за автентично подквасване на капанско кисело мляко. Участниците от Русе ще пресъздадат атмосферата на Русенския карнавал.

Община Плевен ще се представя като дестинация за винен туризъм. Посетители на щанда на Плевен ще видят видео материали за Музея на виното и Шато Кайлъка. Уредникът на музея – Таня Николова ще разказва за акцентите в различните зали на Музея на виното.

Сред другите участници са Сапарева баня, Белоградчик, Смолян, Поморие, Кюстендил и др.

Организатор на Изложението е Прим Експо, под патронажа на МИЕТ, и в сътрудничество със Софийски туристически район, БАТА, Българската туристическа камара, БХРА, Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции, Съвета по туризма – София, Националния дворец на културата.

Вирни се горе