Снежен Филм Фест в Пампорово

Снежен Филм Фест в Пампорово

Снежен филм фест в Пампорово показва филми за екстремни спортове по белите писти

Филмите включени в програмата на фестивала са вече прожектирани пред публика в София като в Пампорово входът на фестивала е свободен за всеки, който споделя страстта към екстремните зимни спортове. Фестивалът ще се проведе в 3 последователни дни на 20-ти, 21-ви и 22-ри февруари 2014 г. в зала „Перелик” (Поливалентна зала) – хотел „Перелик”, Пампорово. Между прожекциите ще бъдат излъчени и няколко видеа „Пампорово – зимен оазис” заснети от местни райдъри, които ще покажат условията за ски и сноуборд в курорта през последните дни. Ето какво споделят организаторите за фестивала, повече информация за самите филмите и програма на прожекциите:

„В първото издание на СНЕЖЕН ФИЛМ ФЕСТ ще се прожектират 9 български филма за ски и сноуборд, правени между 2005 и 2013 година. Филмите са ориентирани към всички, които вече обичат зимните спортове в планината, но и към тези, които тепърва ще открият тази любов.

Във филмите ще видите как живеят любителите на екстремни ски и сноуборд, как тренират, каква концентрация и отдаденост е нужна, за да постигнат невероятните си спускания и акробатичните си изпълнения. Също и какво ги вдъхновява, за да го правят и защо на практика рискуват здравето и живота си при всеки навалял нов сняг. За нас карането на сноуборд и ски е олицетворение на свободата и с тези филми искаме да запалим у вас същото преклонение и любов към природата, което ни кара да обичаме живота повече и повече с всеки нов ден.”

Програма „Снежен Филм Фест” в Пампорово 2014 20 Февруари, четвъртък

17:30 часа – “3,2,1 Зима” – Автор: Иван Тодоров (40 минути)

18:15 часа – “Free spirit week” – Автор: Алеко Желязков (42 минути)

19:00 часа – “Изгубената Зима” – Автор: Стоил Димитров и Емануил Емануилов (35 минути)

19:40 часа – „Berries Jam” – Автор: Wild berries (15 минути

21 Февруари, петък

17:30 часа “Скрити” – автор Иван Тодоров – (58 минути)

18:30 часа “Promise Land” – автор Стоил Димитров – (25 минути)

19:00 часа “Снежна Линия” – автор Георги Гигов – (47 минути)

22 Февруари, събота

17:30 часа “Snow a days” – автор Стоил Димитров – 16 минути (сноуборд)

17:55 часа “Следи” – автор Алеко Желязков – 71 минути (ски)

19:15 часа “Its all good” – Never Know Productions – 29 минути (сноуборд)

Кратка информация за филмите:

„3,2,1…ЗИМА” е филм, който ще те хвърли в лудостта на зимата с най-прогресивните и добри карачи в България. Включващ каране в Тирол (Австрия), ърбан сесии от Виена, пътувания из българските, скрити и пълни с потенциал места, както и множество нови трикове на познатите ни сноу-паркове. Всичко това и интервюта и сцени, които ще те вкарат в залата за смехотерапия.

„FREE SPIRIT WEEK” е заснет по време на “Седмицата на свободния дух” 2006, посветен на един добър скиор и приятел, когото загубихме завинаги – Александър Александров.

„ИЗГУБЕНАТА ЗИМА” е филм посветен на зимата, планината, фриирайд и фриистайл сноуборда и ските, както и на необятно красивата природа на България. Филмът е сниман в една от най-снежните зими, които някога сме виждали.

“Berries Jam” е проследеното през сезона пътешествие на няколко момичета, които пренебрегват всеобщото мнение за сноуборда като мъжки спорт, обикаляйки българските планини в търсене на свободата и забавлението, които зимните екстремни спортове осигуряват. В ролята на боровинките са Станимира Карадовеча, Божана Чалъкова, Илиaна Миховска „Бебето“, Фатима Меграби, Мина Бънкова, Елена Кемилева, Ниа Попова, Деана Велкова и Благовеста Банчева.

„СКРИТИ” е ски и сноуборд филм представящ едни от най-интересните карачи в България в пълният им блясък (и грозота), такива, каквито не сте и предполагали че са тези “тихи” индивиди. Споделете тяхната страст към карането в един филм за скритите таланти на снежната планина.

„PROMISE LAND” е кратко филмче, което проследява група от млади сноубордисти и скиори с техния ентусиазъм да изследват дивите места на Българските планини. Сниман през един от най-слабите зимни сезони, историята търси баланс между всички обещания и очаквания и безснежната реалност, която срещат. Стоил Димитров разказва за филма: "Името го измислихме още в началото на зимата, преди да започнем да снимаме. „Promise Land” е “прякорът” на една фрийрайд местност до Банско, където не-веднъж сме имали невероятни карания.

„СНЕЖНА ЛИНИЯ” проследява историята на свободното каране на ски в България, чрез разказите на планински спасители, планинари и скиори от всички поколения. Филмът е със специално селектиран саундтрак, в който участват само български изпълнители – Odd Crew, Nasekomix, Skre4, Demenzia и Попара са само част от имената. Ако имате нужда да се заредите със снежно настроение, красиви гледки и екстремни скиорски изпълнения за зимния сезон, насладете се на „Снежна линия“.

„SNOW A DAYS” – Българският сноуборд филм, който се оказа и един от най-качествените излизали някога на родната сноуборд сцена. Основното послание са позитивните емоции, породени от карането или просто от това, че си прекарал деня в планината и си бил с любимите си хора,

„СЛЕДИ” – Историята започва с представяне на първите смелчаги, излезли със ски далеч в планината, извън комфорта на отъпканите писти още през 60-те години на миналия век. Намесват се наследниците им по дух, преоткрили този спорт по родните планини на тийнейджърска възраст през 90-те. Те създават и БАССЕС – най-голямата организация, подкрепяща свободните скиори. Ще проследим тази история чрез интервюта за спомените и емоциите на основните “играчи”. Забравени архивни ленти ще бъдат излъчени на голям екран. Филмът включва кадри с много каране по наши и чужди планини, красиви арт пейзажи и забавни постановъчни моменти, запазена марка на режисьора Алеко Желязков.

„IT'S ALL GOOD” – филм с подчертан фрийстайл характер, събрал качествени трикове и музика, която ни кара да изгледаме филма на един дъх и да искаме още.

Вирни се горе