С много иновативни подобрения стартира зимния сезон в Пампорово

С много иновативни подобрения стартира зимния сезон в Пампорово

С много иновативни подобрения за зимния туризъм в номинациите заслужено попада и курортът Пампорово. Курортът запазва социалната си политика и към ученическите групи и децата, като предоставя отново преференциални условия с цел стимулиране развитието на зимните спортове сред младежта и подрастващите. Пампорово АД инвестира в подобрение на ски зоната, като за новия зимен сезон туристите ще могат да се радват на влизането в експлоатация на новия 4-седалков лифт, който замени стар влек „Двата моста“ в местността Малина. Новият лифт ще е с дължина 1300 метра, денивелация 377 метра и капацитет 2000 човека на час.

За новия сезон 2015/2016 Пампорово закупи две нови снегоутъпкващи машини. С тях курортът вече разполага с 3 от най-модерните машини за снегоутъпкване в света. Традиционно както всяка година, Пампорово АД инвестира и в увеличение броя на оръдията за изкуствено заснежаване на пистата, с което те наброяват вече 200. Това ще осигури още по-добра и плътна снежна настилка, обезпечавайки със сняг 90% от пистите в курорта.

За новия сезон е направена и последната актуализация на пропускателната система Axess с най-ново поколение софтуер и настройки. Съществуващият от три сезона фън парк, ще продължи да развива третата си линия за начинаещи.

Вирни се горе