Руските туристи се завръщат в Пампорово

	 Руските туристи се завръщат в Пампорово

80% заетост на хотелите очакват през зимния сезон в курорта

Висок ръст на ранните записвания за зимния сезон в Пампорово се наблюдава през тази година. Резервациите показват повишен интерес към курорта както от страна на български, така и от чуждестранни туристи. Прогнозната заетост на легловата база на хотелите се очертава около 80% за ски сезона, посочи Мариан Беляков, изпълнителен директор на “Пампорово” АД, цитиран от БТА.

Според него руските туристи се завръщат в планинския курорт, съдейки по сериозното увеличение на записванията от руско говорещите пазари. Очакваният много силен зимен сезон е логично продължение на тенденция на ръст на туристи през последните години, отчитат от дружеството.

От 21 декември курортът е пълен, почти всички места за Коледно-Новогодишните празници и ваканцията са заети. Хотелите са резервирани за целия ски сезон с много висока заетост на легловата база. За определени периоди търсенето дори надвишава капацитета на хотелските места в комплекса. Завишените ранни записвания показват и сериозно увеличение на заявките за ски услуги.

Британският пазар бележи ръст от 40-50% по данни на Мариан Беляков. За първи път след кризата ваканционните групи от Великобритания и Ирландия заявяват толкова сериозно присъствие в Пампорово. Британските туристи ще пристигат с чартъри както до София, така и до летище Пловдив.

Пампорово чака повече туристите и от Русия и Молдова. Осезаемото покачване на ранните записвания е показателно за стабилизиране на ваканционния пазар според местни хотелиери.

Данните от резервациите потвърждават ръст и на български, гръцки, турски, сръбски, македонски туристи.

Вирни се горе