Родопски ентусиасти регистрираха Гребен клуб "Девин"

Родопски ентусиасти регистрираха Гребен клуб "Девин"

Родопски ентусиасти регистрираха Гребен клуб “Девин” предвид уникалното навлизане опашката на язовир"Цанков камък" в чертите на града и изключително благоприятния дълъг сезон за трениране в тихи води.

В града има две средни училища, чиято младеж би могла да вземе пример на здравословен живот от евентуално привличане на гребни отбори за лагери и тренировки. Един ден би могло да има и Гребна регата “Девин”. Но за всичко това се изисква постоянство и капацитет, които да не се изразходват само в разправии на общинските сесии за събиране на помощи поради ината на местната власт да послуша правителството за отваряне на болницата.

Дано кметската управа овреме регламентира със съответните държавни структури режима на ползване на “опашката” на язовира, която така и не е изчистена именно от общинските боклуци.

Защото “сливи за смет” е само романтична народна приказка за работливата и инициативна мома, а бесарабските българи имат друга поговорка: “Туткавите момичета стари моми останаа”. Време е в Девин да се помисли дарената от държавата водна площ да не остане само “депо за инертни материали”. Инертността с доброто управление не се връзва.

Вирни се горе