Предлагаме туризма си за 29 път на борсата в Лондон

Предлагаме туризма си за 29 път на борсата в Лондон

България ще участва за 29-ти пореден път на международната туристическа борса WTM в Лондон, която ще се проведе от 9 до 12 ноември 2009 г. в изложбен център ExCel. Това е 30-то юбилейно издание на борсата. За изложението заминава и заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов(на снимката).

World Travel Market е най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия и второто по престиж туристическо изложение в света след ITB – Берлин. През 2008 г. на WTM са участвали 5 631 изложители от над 200 страни и региони, посетителите са били 50 247 представители на туристическия бизнес от цял свят.

Тази година на българския щанд, разположен в сектор Европа и Средиземноморие, ще се представят 20 съизложители – две общински администрации, 15 туристически фирми – Международни пътувания , ТА Солвекс, Алма Тур БГ А, Бояна МГ , Би Ти Дивелопмент Сървисиз ЕАД, Турал – Г , Филиптур – 1 , СНЦ “Съюз на собствениците” – Слънчев бряг, Академика Сий Палас , Ортанна , Елиттур , ДМ Травел , Виктория Тур , ПТГ Пенгуин Травел Групп , България Ер и три компании с рекламни материали без представител на щанда – Крас Плюс , Дакер и Кобея .

Мотото на борсата тази година е „Устойчив туризъм във време на предизвикателства". Традиционно на третия ден на изложението ще се проведе форумът за отговорен туризъм.

Акцент на българското участие ще бъде представянето на специализирани форми на туризъм – културно-познавателен, спортен и приключенски туризъм. Съответно и дизайнът на националния щанд е съобразен с темата. Концепцията за щанд е решена с обособяване на региони и специализирани продукти, като ще бъдат представени Софийски регион, Черноморие, Рило-Пирински регион, Тракия и Старите български столици, и продуктите културно-познавателен туризъм и балнео и спа туризъм. За първи път на това изложение проектът за българския щанд ще бъде изпълнен след конкурс за избор на фирма – строител. Избраната компания „Стройтек" ЕООД ще подготви националните щандове на България на най-големите международни туристически изложения WTM 09 – Лондон и ITB 2010 – Берлин, MITT 2010 – Москва, Intourmarket 2010 – Москва, UITT 2010 – Киев.

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов ще се срещне в рамките на борсата с Ники Уайт, Генерален директор на Федерацията на туроператорите, министри по туризма, потенциални инвеститори и туроператори. В програмата му е предвидено и участие в конференцията „Ден на отговорен туризъм"

Вирни се горе