Почивки могат да се отказват до 14 дни

Почивки могат да се отказват до 14 дни

Потребителите ще имат право до 14 дни след сключване на договор за покупка на ваканционен продукт да се отказват от него без да дължат обезщетение. В същия срок те ще могат да се отказват и от т.нар. договори „timeshare“ за купуване на право на собственост над къща за почивка за определен период от време, съобщи livenews.bg .

Това предвижда приетият вчера окончателно в парламента нов Закон за защита на потребителите. Отказите, които се въвеждат в нашето законодателство заради евродиректива от 2009 г., ще важат и в случаите, когато се сключва договор за препродажба или замяна на тези продукти. Освен това новите текстове гласят, че търговецът няма право да изисква от потребителя авансово плащане при купуването на тези продукти. Заради многото измами, които се правеха през годините с договорите „timeshare“, в закона са записани подробно редица условия.

Продавачите на такъв ваканционен продукт например трябва да дават безвъзмездно на купувача преддоговорната информация по ясен и разбираем начин и то на български език.

Вирни се горе