Пампорово закрива летния сезон

 Пампорово закрива летния сезон

След като официално беше открит в началото на месец юли тази година, „Вело парк Пампорово” бързо успя да се превърне в една от водещите байк дестинации в България. До този момент паркът разполага с общо 5 специализирани и обособени трасета и маршрути за планинско колоездене с обща дължина над 20 км, подходящи за всички възрасти и умения.

Още тази година, веднага след закриването на сезона, ще се стартира работа по изграждането на три нови трасета в границите на парка, които да допълнят разнообразието и на които ще могат да се радват всички още от следващия летен сезон, съобщиха от курорта.

За 2013-та година има подготвени още много изненади, като освен новите са подготвени още две международни състезания, едно от които Балканска купа, а началото на състезателния сезон ще бъде поставено още в края на февруари, когато ще се проведе зимното маунтин байк състезание Winter bike duel 2013, което ще е третото издание на събитието.

Специално за закриването на сезона от Пампорово АД обявяват 50% намаление на лифт картите в неделния ден на 16-ти септември, за да може повече хора да покарат като за последно този сезон. Освен това всички желаещи ще могат да се възползват и от страхотните намаления на официалния партньор на парка – хотел Орловец, където могат да отседнат и да релаксират след натоварения ден по трасетата. По случай началото на учебната година и закриването на сезон 2012, екипите на Concept Creative и WildBerries решиха да зарадват женската аудитория, като организират специален уъркшоп – обучение по планинско колоездене за момичета.

Друго интересно събитие за дните на закриването – 15-16 септември – е гостуването на един от атлетите на Ред Бул, който ще покара по трасетата на парка заедно с фенове. 30-годишният словак Филип Полк е едно от големите имена на световната маунтин байк сцена, с показани завидни резултати на много големи състезания по цял свят. Негов девиз е: „I am always trying my best… I am always trying to push my limits higher”, което звучи много обещаващо и гарантира уникално изживяване. Очакваме Филип да направи зрелищно каране по трасетата на парка, което ще остави ярък спомен и ще топли дълго всички присъстващи, казаха организаторите на събитието.

Вечерта на 15-ти септември също ще бъде гореща, защото има подготвено специално парти за закриване на сезона с много музика и танци.

Вирни се горе